Κούβελας: Για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική ευθύνεται ο τουρισμός

Κούβελας: Για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική ευθύνεται ο τουρισμός

«Όλοι οι τουρίστες περνάνε αναγκαστικά από την Αθήνα. Ποιος δεν θα δει την Ακρόπολη;», είπε ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα πως η διασπορά του ιού στην Αττική οφείλεται στο άνοιγμα του τουρισμού.

Καλεσμένος στο OPEN TV και σχολιάζοντας τη διαφορά που εμφανίζουν τα ημερήσια κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Αττική, σημείωσε πως δεν έχει να κάνει με τους «αρνητές της μάσκας» αλλά στο γεγονός πως η Θεσσαλονίκη έχει λιγότερο τουρισμό. «Όλοι οι τουρίστες περνάνε αναγκαστικά από την Αθήνα. Ποιος δεν θα δει την Ακρόπολη;», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο ερώτημα, δε, αν ο τουρισμός έκανε τη «ζημιά» στην Αττική, η απάντηση του κ. Κούβελα ήταν σαφής: «Ε, προφανώς». Τόνισε, παράλληλα, ότι μετά το lockdown τα κρούσματα είχαν σχεδόν μηδενιστεί στην Ελλάδα και επομένως από κάπου ήρθαν.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κούβελας χαρακτήρισε «πεταμένα λεφτά» τα ποσά που δόθηκαν για τη θερμομέτρηση στις πύλες εισόδου καθώς, όπως είπε, «υπάρχουν χιλιάδες λόγοι» για να έχει κάποιος αυξημένη θερμοκρασία, ενώ, όσον αφορά στο εμβόλιο, τόνισε πως δεν «πρόκειται να βγει άμεσα, τουλάχιστον όχι στο εγγύς μέλλον».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter