Kουβέλης: Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ήταν αποτέλεσμα των συστηματικών ενεργειών της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Αλ. Τσίπρα

Kουβέλης: Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ήταν αποτέλεσμα των συστηματικών ενεργειών της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Αλ. Τσίπρα

Η αποφυλάκιση του αξιωματικού Άγγελου Μητρετώδη και του υπαξιωματικού Δημήτρη Κούκλατζη ήταν «αναμενόμενη», σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, παρότι -προσθέτει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- δεν μπορούσε να προσδιοριστεί ο χρόνος απελευθέρωσης τους.

 «Αυτό που συνέβη ήταν το αποτέλεσμα των συστηματικών ενεργειών από την πλευρά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, του Αλέξη Τσίπρα», υπογραμμίζει.

Ο Φ. Κουβέλης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή μέσα στο πρόβλημα, αφηγείται πώς έζησε από τη δική του πλευρά «την αγωνία των οικογενειών των δυο στρατιωτικών στελεχών μας, το σθένος, την αξιοπρέπεια και τη λεβεντιά των δύο αξιωματικών μας», και ταυτόχρονα «το συνεχές ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας».

Με αφορμή τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο υπουργός επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κάνει επιλογές υπέρ του συλλογικού συμφέροντος, χωρίς να κάμπτεται από τις αντιδράσεις που θα συναντήσει.

Ερωτηθείς από το Πρακτορείο για την περίοδο από εδώ και πέρα, για την περίοδο μετά τα μνημόνια, ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι η κυβέρνηση «έχει διαμορφώσει τις αναγκαίες συνθήκες προκειμένου να προχωρήσει και στην ανάπτυξη και στην αποκατάσταση αδικιών. Επίσης, να στηρίξει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα κοινωνικά εκείνα στρώματα που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα χτυπήματα στη διάρκεια της 8χρονης μνημονιακής κατάστασης στην Ελλάδα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter