Κουβέλης: Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, αλλά η ΝΔ επιχειρεί να τα επαναφέρει

Κουβέλης: Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, αλλά η ΝΔ επιχειρεί να τα επαναφέρει

«Οι διατάξεις των νέων Ποινικών Κωδίκων όχι μόνο δεν αναιρούν αλλά αντίθετα θωρακίζουν και ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών, την ποινική αξίωση της Πολιτείας και την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης» αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης.

Ο υπουργός προσθέτει ότι 68 χρόνια μετά τη εισαγωγή του Ποινικού Κώδικα, από το 1951, οι αλλαγές που επήλθαν ήταν επιβεβλημένες, καθώς στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή, αλλά και έννομη τάξη, συντελέσθηκαν σημαντικές αλλαγές στη μορφολογία του εγκλήματος.

«Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και συντηρητικοί κύκλοι της οικονομικής και πολιτικής ελίτ στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας, σχεδιάζουν μία νέα, ακόμη πιο σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση στην ελληνική κοινωνία, θέτοντας στο στόχαστρο τα πρόσφατα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πολίτες που επλήγησαν ιδιαίτερα από την οκτάχρονη μνημονιακή πολιτική» υποστηρίζει ο κ. Κουβέλης. «Αρωγός στην προσπάθειά τους η ΝΔ, κορυφαία στελέχη της οποίας διεκδικούν ανερυθρίαστα την πατρότητα της πρωτοφανούς επιδρομής που δέχθηκαν τα εισοδήματα, οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των πολιτών, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών» προσθέτει.

Και καταλήγει ο κ. Κουβέλης: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις δημόσιες δηλώσεις και παρεμβάσεις του, αποδεικνύει καθημερινά ότι τα μνημόνια ήταν απλά το εργαλείο για να προωθήσει το κυρίαρχο τμήμα της οικονομικής ολιγαρχίας στην Ευρώπη μαζί με το πολιτικό του προσωπικό, συγκεκριμένους οικονομικούς και πολιτικούς σχεδιασμούς, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, αλλά η ΝΔ επιχειρεί να τα επαναφέρει».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter