«Κούβελος ή τέλος η χορηγία»

«Κούβελος ή τέλος η χορηγία»

Ωμή παρέμβαση στα μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας ιππασίας από τον επιχειρηματία Ιωάννη Μυτιληναίο για να «σώσει» τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη

Τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για να μη χάσει τη θέση του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) φαίνεται ότι δίνει ο Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (ΕΟΙ), η θητεία του οποίου λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο. Σε αυτό τον αγώνα ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη δεν είναι μόνος, καθώς επιφανείς επιχειρηματίες-χορηγοί της ομοσπονδίας βρίσκονται στο πλευρό του…

Φωτιές άναψε ένα email που στάλθηκε το περασμένο Σάββατο (13/2) το μεσημέρι από τον επιχειρηματία-εφοπλιστή Γιάννη Μυτιληναίο (πρώην πρόεδρος και νυν μέλος της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος – ΦΕΕ) προς τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΙ. Κι αυτό γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ ο επιχειρηματίας τούς δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς (έπειτα από σχετική ερώτηση της ΕΟΙ) ότι θα συνεχίσει να δίνει χρήματα μέσω χορηγίας και τη νέα σεζόν, αρκεί στις επερχόμενες εκλογές να μην αλλάξει το σημερινό καθεστώς και να εκλεγούν πάλι τα ίδια –προφανώς αρεστά στον ίδιο– πρόσωπα. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, θα συνεχίσει να είναι χορηγός αρκεί να παραμείνει εκπρόσωπος της ιππασίας στην ΕΟΕ ο Ισ. Κούβελος (δεν μπορεί να θέσει πάλι υποψηφιότητα για πρόεδρος της ομοσπονδίας αφού έχει εξαντλήσει τις θητείες του με βάση τον νέο νόμο Αυγενάκη) και παράλληλα να τον διαδεχτεί στη προεδρία ο σημερινός Α΄ αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Καρακασίλης!

«…Αντιλαμβάνομαι δε ότι στον δημόσιο διάλογο ενόψει εκλογών δίνονται ανυπόστατες διαβεβαιώσεις ότι η συνέχιση της στήριξης μου στην Ομοσπονδία είναι δεδομένη ακόμα και αν εκλεγούν κάποιοι που αμφισβητούν ακόμα και τα προφανή όπως είναι η ανάγκη συνέχισης της εκπροσώπησης της ιππασίας στην ΕΟΕ από τον Ισίδωρο Κούβελο αλλά και η διαδοχή του Ισίδωρου στην προεδρία της ΕΟΙ από τον Κώστα Καρακασίλη…» αναφέρει χαρακτηριστικά το mail-παρέμβαση του Γ. Μυτιληναίου προς όλους τους ενδιαφερόμενους…

Όπως υποστηρίζουν παράγοντες της ομοσπονδίας, το μείζον στις εκλογές δεν είναι ποιος θα είναι πρόεδρος αλλά να παραμείνει στην ΕΟΕ ο σύζυγος της Ντόρας (με την οικογένεια της οποίας διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις η οικογένεια του πρώην προέδρου της ΦΕΕ) και υποστηρίζουν ότι αυτήν τη στιγμή η τάση δεν είναι υπέρ του, γι’ αυτό και αναζητά τρόπους να αλλάξει τους συσχετισμούς. Ενας από αυτούς είναι και το email του επιχειρηματία, που προσπαθεί εντελώς κυνικά να ανατρέψει το… σκορ.

Τι λέει στο email

Ολόκληρο το μέιλ του Γ. Μυτιληναίου αναφέρει: 

«Αγαπητοί φίλοι,

Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία πολλά χρόνια η οικογένεια μου και εγώ προσωπικά έχουμε στηρίξει την Ελληνική ιππασία συστηματικά και με κάθε δυνατό τρόπο χωρίς ουδέποτε να ζητήσουμε οποιοδήποτε.

Είμαι ικανοποιημένος γιατί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η βοήθεια αυτή όπου και με όποιο τρόπο δόθηκε εκτιμήθηκε και έπιασε τόπο.

Ειδικά η βοήθεια προς την Ομοσπονδία μας αξιοποιήθηκε πάντα με τον καλύτερο τρόπο επ’ ωφελεία όλων των ιππικών αθλημάτων χάριν στις προσπάθειες και την έντιμη διαχείριση από όλες τις διοικήσεις.

Οι πρόσφατες αλλαγές στον αθλητικό νόμο ευνοούν την ευρύτερη εκπροσώπηση των διαφόρων τάσεων στην διοίκηση των αθλητικών ομοσπονδιών και αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή ευκαιρία για σύνθεση και πρόοδο.

Δυστυχώς όμως πληροφορούμαι ότι αντί της συναίνεσης τουλάχιστον στα προφανή, έχει δημιουργηθεί κλίμα ρεβανσισμού και πόλωσης. Αντιλαμβάνομαι δε ότι στον δημόσιο διάλογο ενόψει εκλογών δίνονται ανυπόστατες διαβεβαιώσεις ότι η συνέχιση της στήριξης μου στην Ομοσπονδία είναι δεδομένη ακόμα και αν εκλεγούν κάποιοι που αμφισβητούν ακόμα και τα προφανή όπως είναι η ανάγκη συνέχισης της εκπροσώπησης της ιππασίας στην ΕΟΕ από τον Ισίδωρο Κούβελο αλλά και η διαδοχή του Ισίδωρου στην προεδρία της ΕΟΙ από τον Κώστα Καρακασίλη δεδομένου του προφανούς σχετικού οφέλους που θα προκύψει για τη ιππασία.

Όσον αφορά στο συνημμένο αίτημα σας, με ευχαρίστηση θα ανταποκριθώ θετικά αφού αυτό αφορά στο πολύτιμο και αγαπητό σε όλους μας προσωπικό της Ομοσπονδίας μας που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια το άθλημα μας και κάθε αθλητή της ιππασίας.

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς Ι. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»

Αποκλεισμός

Να σημειωθεί ότι ο Ι. Μυτιληναίος ασχολείται πολλά χρόνια με την ιππασία, ενώ η σύζυγός του Χάνα και η κόρη του Ιόλη είχαν σπουδαίες διακρίσεις στο άθλημα εντός κι εκτός συνόρων.

Το 2000 πάντως ο ίππος Ιντιάνα της συζύγου του είχε βρεθεί ντοπέ με την απαγορευμένη ουσία γουαϊφενεσίνη στους 3ους Διασυλλογικούς Αγώνες Πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είχε αποτέλεσμα η Χάνα Μυτιληναίου να τιμωρηθεί από τη Δικαστική Επιτροπή της ΕΟΙ με αποκλεισμό 18 μηνών από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter