Κούβελος στο documentonews.gr: «Ο νόμος Αυγενάκη είναι αντισυνταγματικός από την αρχή μέχρι το τέλος»

Κούβελος στο documentonews.gr: «Ο νόμος Αυγενάκη είναι αντισυνταγματικός από την αρχή μέχρι το τέλος»

Αντισυνταγματικό κρίνει ο Ισίδωρος Κούβελος το νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δεν αποσκοπεί σε κανένα προσωπικό όφελος και πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην προκληθούν νομικές συνέπειες για τη χώρα.

«Καταστρατηγείται ο αστικός κώδικας, το Σύνταγμα, ο Ολυμπιακός Χάρτης και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» επισημαίνει στο documentonews.gr για το σχέδιο νόμου του Λευτέρη Αυγενάκη με το οποίο δρομολογείται η καταστρατήγηση του αυτοδιοίκητου των αθλητικών φορέων, με «ωμή παρέμβαση» στις αρχαιρεσίες, θέσπιση ηλικιακού ορίου για τους υποψήφιους προέδρους και μέλη Δ.Σ. Ομοσπονδιών αλλά και αναδρομική ισχύ των εν λόγω ρυθμίσεων ως προς τον υπολογισμό των θητειών.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και εκπρόσωπος της Ιππασίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τονίζει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα η αναδρομικότητα προβλέπεται μόνο για ζητήματα εθνικής ασφαλείας. «Είναι θέμα εθνικής ασφαλείας πόσες θητείες έχει κάνει -λόγου χάρη- ο κ. Σεβαστής;» αναρωτιέται και συνεχίζει θέτοντας τα εξής ερωτήματα προς τον υφυπουργό: «Γιατί δεν θεσπίζει ηλικιακό όριο και για τους βουλευτές; Τολμάει;». Τούτων δοθέντων, εκτίμησε ότι είναι πιθανό το νομοσχέδιο να καταπέσει στο ΣτΕ.

Όσον αφορά τα κίνητρα του υφυπουργού Αθλητισμού, ο κ. Κούβελος πιθανολογεί ότι κάποιοι σύμβουλοι του Λ. Αυγενάκη τον οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς «δεν ξέρουν πώς λειτουργεί το ολυμπιακό κίνημα». «Είναι δυνατόν να μετατρέπεται το υπουργείο σε εφορευτική επιτροπή;» διερωτήθηκε. Για τον ισχυρισμό του υφυπουργού ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή υποβαθμίζει το θέμα αφού η επιστολή που έλαβε δεν ήταν από τον πρόεδρο, Τόμας Μπαχ, αλλά από υφιστάμενό του, ο πρόεδρος της ΔΟΑ εξηγεί ότι ο κ. Μπαχ απευθύνεται μόνο σε αρχηγούς κρατών και όχι σε υφυπουργούς. «Για όνομα του Θεού…», ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται ο ίδιος, ξεκαθαρίζει δεν τον ενδιαφέρει η παραμονή του στη θέση του εκπροσώπου της Ιππασίας στη ΕΟΕ. «Δεν είμαι καριερίστας. Με ενδιαφέρουν η επιχειρηματική μου δραστηριότητα και η θέση μου στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, η οποία δεν επηρεάζεται καθόλου από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο» κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter