Αλλαγές στους κώδικες από Τσιάρα με αυστηροποιήσεις ποινών αλλά κουβέντα για ασυλία τραπεζιτών

Αλλαγές στους κώδικες από Τσιάρα με αυστηροποιήσεις ποινών αλλά κουβέντα για ασυλία τραπεζιτών

Νέες αλλαγές στους Κώδικες ανακοίνωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, αποφεύγοντας να πει έστω και μια λέξη για την κατάργηση της αυτεπάγγελτης δίωξης κατά τραπεζικών στελεχών.

Ο Κ. Τσιάρας κατέστησε γνωστό στην Επιτροπή ότι επανέρχεται το αδίκημα της βλασφημίας, το οποίο θα επιφέρει φυλάκιση δύο ετών κατά όποιου πολίτη καθυβρίζει κακόβουλα τα Θεία αλλά και κατά όποιου δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα.

Αύξηση ποινών για βιασμό και διακίνηση μεταναστών

Ως προς το αδίκημα του βιασμού, ο υπουργός ανακοίνωσε αύξηση της ποινής σε τουλάχιστον 10 χρόνια φυλάκισης. Στην περίπτωση που ο βιασμός έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού θα προβλέπονται ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη 10 έως 15 ετών.

Σχετικά με τη διακίνηση μεταναστών, προβλέπεται σημαντική αύξηση προστίμων. Για το επίμαχο ζήτημα που έχει προκαλέσει σάλο αλλά και την αντίδραση της Κομισιόν, όπως σημειώνει το insider.gr, ο Κ. Τσιάρας προτίμησε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη διαδικασία της δεύτερης ανάγνωσης επί του νομοσχεδίου να μην ψελλίσει λέξη για την ασυλία που εξασφαλίζουν τα τραπεζικά στελέχη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ο υπουργός Δικαιοσύνης άνοιξε παράθυρο διερεύνησης της κατάργησης της αυτεπάγγελτης δίωξης σε όλο τον ιδιωτικό τομέα υπό το φόβο του να κριθεί αντισυνταγματική η εν λόγω διάταξη εάν αυτή αφορά μόνο τα τραπεζικά στελέχη. 

«Δεν εκτίθεται η χώρα»

Απαντώντας στην κριτική του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππα με αφορμή την αντίδραση της Κομισιόν στη θεσμοθέτηση του ακαταδίωκτου των τραπεζικών στελεχών, ο Κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι η χώρα δεν εκτίθεται και πως βρίσκεται σε συνεννόηση και επικοινωνία με τους θεσμούς. Ωστόσο, παρέλειψε να αναφερθεί στην ουσία της επίμαχης ρύθμισης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter