Κούδας VS Σαράφη: Συμπαίκτες στα γήπεδα… αντίπαλοι στην αυτοδιοικητική σκηνή

Κούδας VS Σαράφη: Συμπαίκτες στα γήπεδα… αντίπαλοι στην αυτοδιοικητική σκηνή

Συμπαίκτες και φίλοι εδώ και δεκαετίες στα γήπεδα, αλλά και έξω από αυτά, έφτασε πλέον η εποχή για να τεθούν «αντίπαλοι» στο πεδίο της αυτοδιοικητικής πολιτικής, καθώς με διαφορετικούς σχηματισμούς κατεβαίνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος Κούδας στο πλευρό του Γιώργου Ορφανού, τέως υφυπουργού αθλητισμού και ο συμπαίκτης του και καλός φίλος Σταύρος Σαράφης, στο πλευρό της Κατερίνας Νοτοπούλου, υποψήφιας δημάρχου εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δύο δεν αποδέχονται ότι είναι αντίπαλοι, αντίστροφα επισημαίνουν πως έστω και σε αυτήν την ηλικία, έστω και σε αντίπαλους σχηματισμούς, η ανάμειξή τους με την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει να προσδώσει στις ανάγκες της ίδιας πόλης στον τομέα ενός ευρύτατα κοινωνικού φαινομένου, όπως είναι σήμερα το ποδόσφαιρο.

 Ειδικότερα μάλιστα φέτος που ο ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια ανακηρύχθηκε και πάλι πρωταθλητής Ελλάδας και η δημοφιλία των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, ξεπέρασε το “κόκκινο” και οι ήρωες του παρελθόντος σαν τον Γιώργο Κούδα για τον Σταύρο Σαράφη, έγιναν και πάλι τα “είδωλα” των φίλων του δικεφάλου, αυτών μάλιστα μιας κάποιας ηλικίας, που γνώρισαν αγωνιστικά τις συγκεκριμένες δόξες του παρελθόντος.

Τον χορό άνοιξε ο Γιώργος Κούδας που συντάχθηκε με τον Γιώργο Ορφανό σε έναν σχηματισμό ανεξάρτητων προσώπων και αποκλίσεων αλλά με σαφή συντηρητική προέλευση.

«Έκρινα πώς μπορώ να προσφέρω στην πόλη την αγάπησα και την έζησε όλα αυτά τα χρόνια. Σταμάτησα το ποδόσφαιρο 38 χρονών και έκτοτε όπως και από μικρό παιδί δεν έπαψα ούτε μέρα να ζω σε αυτή την πόλη και να βιώνω τα καλά και τα άσχημα της. Από τα 12 μου χρόνια την γνωρίζω όπως και την κάθε της γειτονιά. Από τα 12 μου χρόνια σαν “τσιγγάνος” μαζί με την οικογένεια των γονέων μου γυρίσαμε πολλές από τις συνοικίες και τις μγειτονιές της. Ξεκινώντας από αυτήν του Αγίου Παύλου και συνεχίζοντας στην Παλιά λαχαναγορά, εκεί στα “Περιστέρια” στο διοικητήριο, στο κέντρο, στο Πανόραμα και πλέον γνωρίζω τα προβλήματα αυτής της πόλης και κυρίως αυτά που έχουν σχέση με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο,» λέει ο Γιώργος Κούδας και συμπληρώνει:

«Δεν είχα προσωπικές φιλοδοξίες Ούτε αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίον κατέβηκα σε αυτόν τον στίβο. Αν ήθελα θα αποδεχόμουν προτάσεις οι οποίες μου είχαν γίνει στο παρελθόν όχι ακριβώς για δημοτικός σύμβουλος αλλά και για δήμαρχος ακόμα. Δεν έχει πολιτική χροιά η παρουσία μου, κίνητρό μου και γνώμονας πάνω στον οποίο κινούμαι είναι η βελτίωση των συνθηκών των κατοίκων αυτής της πόλης, ανεξάρτητα από πολιτική κατεύθυνση” καταλήγει ο “Μεγαλέξανδρος” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Σταύρος Σαράφης είναι μία διαφορετική περίπτωση. Ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με πολιτική, ποτέ δεν αναμίχθηκε στην πολιτική και η πρόταση την οποία του απεύθυνε κ Κατερίνα Νοτοπούλου, την θεώρησε ιδιαίτερα τιμητική, την “ζύγισε” και την επόμενη μέρα απάντησε καταφατικά. Μάλιστα τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, Αγίου Γεωργίου πήρε τηλέφωνο στον άλλοτε συμπαίκτη του σήμερα συνυποψήφιό του, Γιώργου Κούδα για να του ευχηθεί “Χρόνια πολλά” χωρίς να γνωρίζει εκείνη την ημέρα την ύπαρξη αυτής της πρότασης, η οποία του έγινε αμέσως μετά, την δέχθηκε και την υλοποίησε.

Ο Σταύρος Σαράφης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε: “Ημουν πάντα μακριά από την πολιτική, δεν πήγαινα ούτε καν στις συγκεντρώσεις ούτε στις κλαδικές, δεν με ενδιέφεραν τα μικρά ή τα μεγάλα κόμματα αλλά μόνο οι φίλοι που ανήκαν σε αυτά αλλά παρακολουθούσα τι συνέβαινε στην κοινωνία. Αποδέχτηκα την πρόταση με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχω σε πράγματα που γνωρίζω και όχι σε αυτά που δεν γνωρίζω. Με ξάφνιασε η τιμητική πρόταση της κυρίας Νοτοπούλου και σε αυτή την πόλη ζω από τότε που γεννήθηκα και ειδικότερα από τα 15 μου χρόνια όταν για πρώτη φορά το 1965, πρωτοπήρα μέρος σε ένα παιχνίδι της Εθνικής Ομάδας Νέων και έφυγα από την Επανομή. Τον ΠΑΟΚ τον υπηρετώ εδώ και 42 χρόνια και η πρόταση που μου έγινε με χαροποίησε. Μίλησα με την επικεφαλής του συνδυασμού η οποία μου έδειξε πως είναι μία ευχάριστη, νέα κοπέλα, με νέες ιδέες και η πρώτη μου επαφή μαζί της μου έκανε θετική εντύπωση. Ζω όλα αυτά τα χρόνια γύρω και μέσα από το γήπεδο της Τούμπας και το κέντρο της πόλης οπότε έχω την δική μου άποψη σε ότι αφορά την πόλη και τον αθλητισμό της, ειδικότερα μάλιστα το ποδόσφαιρο το οποίο το έζησα και το ζω”.

Στο ερώτημα αν αισθάνονται οι δυο συμπαίκτες έστω και για λίγες μέρες τώρα στις Δημοτικές εκλογές, ή αργότερα από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, ως αντίπαλοι ο ένας του άλλου ο Σταύρος Σαράφης, χαμογέλασε και συμπλήρωσε:

«Ήμασταν συμπαίκτες και φίλοι και παραμένουμε και αν κάνουμε κάτι θα το κάνουμε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και του ποδοσφαίρου και δεν έχουμε κανένα λόγο να διασταυρώσουμε αντιθέσεις που ποτέ δεν υπήρξαν, μία και δεν είμαστε στον ίδιο σχηματισμό που θα μετάσχουμε. Εγώ είμαι πρόθυμος να προσφέρω ότι μπορώ από την πλευρά μου».

Στο ερώτημα, αν είχαν από την παρουσία τους στο αυτοδιοικητικό επίπεδο με τη γνωστοποίηση της συμμετοχής τους, αρνητικές κρίσεις από φιλάθλους ή φιλικό περιβάλλον ο Σαράφης είπε: «Υπάρχουν βεβαίως άνθρωποι, οι οποίοι μας θέλουν ταγμένους μόνο στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο και μπορεί μερικοί να στενοχωρήθηκαν. Ίσως, επειδή δεν μετέχουμε στον συνδυασμό της αρεσκείας τους, αλλά εμείς δεν βλέπουμε τους ψηφοφόρους σαν αντιπάλους ακόμη και αν είναι φίλαθλοι οποιασδήποτε άλλης ομάδας γιατί απλά τώρα η κοινή μας ομάδα είναι η Θεσσαλονίκη για την οποία ο καθένας δικαιούται να έχει όνειρα και σχέδια».

Αυτό είπε ο Σταύρος Σαράφης και ο Γιώργος Κούδας από την πλευρά του συμπλήρωσε: «Πάντα είχα άποψη για πολλά που συμβαίνουν στην κοινωνική ζωή της χώρας και πολύ περισσότερο της πόλης. Δεν έκρυψα τις πεποιθήσεις μου και τις απόψεις μου και είμαι πιστός στις αντιλήψεις που είχα, έτοιμος για το καλό αυτής της πόλης να συνεισφέρω αυτό που μπορώ και αυτό που μπορεί να κάνει ο συνδυασμός μας».

Όμως, πέραν των δυο κορυφαίων βετεράνων ποδοσφαιριστών, η οικογένεια του ΠΑΟΚ έχει και άλλους αθλητές του παρελθόντος που μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές που ακολουθούν. Ο Αλέξης Αλεξίου και ο Γιώργος Σκαρτάδος, διεθνείς και οι δυο έχουν συνταχθεί στον συνδυασμό του Υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Ταχιάου, ενώ οι επίσης διεθνείς Λάκης Παπαϊωάννου και ο μπασκετμπολίστας Νίκος Σταυρόπουλος μετέχουν στις Περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter