Κούγιας: «Ο Πατέρας δημιούργησε το «Koriopolis» και την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο»

Κούγιας: «Ο Πατέρας δημιούργησε το «Koriopolis» και την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο»

Ο Αλέξης Κούγιας ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στο «Koriopolis» αναφέρθηκε στο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο και στάθηκε στο ρόλο του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νικόλα Πατέρα.

 «Τις δύο πολύκροτες υποθέσεις στο ποδόσφαιρο, τη σημερινή και την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, τις δημιούργησε ένας άνθρωπος, ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος αρχικά ενεργοποίησε τους οργανωμένους του Παναθηναϊκού να βρίζουν τον Βαρδινογιάννη κι έτσι μαζί με τον Βγενόπουλο κατάφεραν να εξοντώσουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη και να πάρουν τον Παναθηναϊκό. 

Έγινε και πρόεδρος της Superleague κι έτσι μετατράπηκε σε ισχυρό άνθρωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου», κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Κούγιας, ο οποίος στην συνέχεια μίλησε για τις τρεις κασέτες με συνομιλίες παραγόντων του ποδοσφαίρου που είχαν κυκλοφόρησαν το 2011: «Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2011 μου τηλεφώνησε ο Πατέρας και μ’ έβαλε ν’ ακούσω τρεις συνομιλίες. Του Μαρινάκη με τον Μπέο για ένα παιχνίδι Μακάμπι-Ολυμπιακός, στην άλλη μιλάει ο Μπέος για το Άρης – Παναθηναϊκός με τον Δαλούκα και στη τρίτη κασέτα μιλάει ο Μαρινάκης με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, με τον οποίο συζητούσαν για τον Δαλούκα και για το Μακάμπι – Ολυμπιακός. Ο Δαλούκας θα επηρέαζε τον (Ιταλό) διαιτητή, γιατί έμεναν μαζί στο δωμάτιο, στα διεθνή σεμινάρια».

Το περιεχόμενο της τρίτης κασέτας το αποκάλυψε σήμερα ο Κούγιας στην κατάθεση του. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Λάρισας, ο Νίκος Πατέρας δεν έδωσε στην δημοσιότητα την τρίτη κασέτα για να μπορεί να εκβιάζει τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο. «Ο Πατέρας με τον Μαρινάκη, κι άλλους εφοπλιστές, ήταν σαν αδέρφια. Ο Πατέρας εξόντωσε τον Κόκκαλη και το περιβάλλον του, που βοήθησαν τον Ολυμπιακό να παίρνει τα πρωταθλήματα. Ο ίδιος ο Πατέρας λέει ότι έφερε και τον Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά η σχέση τους άλλαξε και δεν ξέρω το γιατί. Θεωρώ ότι την τρίτη κασέτα που μιλάει ο Μαρινάκης με τον Πιλάβιο, δεν την έδωσε ποτέ ο Πατέρας, για να μπορεί να εκβιάζει τον Πιλάβιο. Εγώ είχα τις άλλες δύο κασέτες. Τότε έδωσα συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα και τις πήγα και στην κυρία Ράικου, την εισαγγελέα».

Ο Αλέξης Κούγιας στην πολύωρη κατάθεση του είπε πως «χρησιμοποιήθηκε» στην συγκεκριμένη υπόθεση, χωρίς να κατονόμασε όμως από ποιον. «Δεν δημιούργησα εγώ αυτή την υπόθεση, στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκα. Δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο καθεστώς Κόκαλη, μετά καθεστώς Πατέρα και μετά καθεστώς Μαρινάκη. Στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο το καθεστώς ΕΠΟ. Αυτοί απλά προστάτευαν τις ομάδες τους και χρησιμοποιούσαν το καθεστώς ΕΠΟ. Τα τελευταία χρόνια όλοι οι πρόεδροι των ΕΠΣ, είναι δωροδοκούμενοι. Τις έχουν κάνει σούπερ μάρκετ τις Ενώσεις».

Ο Κούγιας μίλησε και για τους κατηγορούμενους ξεχωριστά:

ΜΠΕΟΣ: «Ήταν σαν διεκδικούμενη νύφη από τον Πατέρα και τον Μαρινάκη. Βρέθηκε σε διασταυρωμένα πυρά. Έχει αδικήσει τη δημόσια εικόνα του, δεν υπολογίζει τίποτα σε αυτά που λέει. Δεν γνωρίζω ποια είναι η εγκληματική οργάνωση για την οποία κατηγορείται, ούτε αν έστησε αγώνες για το στοίχημα γνωρίζω. Το υποπτεύομαι, περνάει από το μυαλό μου, αλλά δεν το γνωρίζω…”.

ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ (πρόεδρος Ερασιτέχνη Ολυμπιακού): «Είναι προσωπικός μου φίλος. Δεν ήρθε ποτέ ο ίδιος στην Κόρινθο, για να γίνουν επεισόδια στο ματς με την Παναχαϊκή».

ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ (ποδοσφαιριστής): «Τον έχω μεγαλώσει. Μετά έμαθα για τη συνομιλία όπου στήνει τη σέντρα στο Άρης-Μάντσεστερ Σίτι. Δεν γνωρίζω αν έκανε κάτι τέτοιο».

ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (πρώην ιδιοκτήτης Ηλιούπολης): «Στη ζωή μου μισώ δύο ανθρώπους, έναν πρώην δικαστή και τον Γιώργο Τσακογιάννη γιατί με εξευτέλισε σαν άνθρωπο με όσα έλεγε για μένα, τη γυναίκα μου και την οικογένειά μου. Τον έχω αδικήσει όμως τον Τσακογιάννη, λόγω αυτών των συμπεριφορών του. Για τον Τσακογιάννη ισχύει ό,τι έχω πει και στις καταθέσεις μου. Δεν μπορώ να ξέρω όμως αν τα παιχνίδια τα έπαιζε και στο στοίχημα. Ο Τσακογιάννης έχει μία ευθύτητα, είναι ο πιο άντρας απ’ όλους εδώ μέσα. Το τι έχει κάνει στη ζωή του δεν το ξέρω».

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (πρώην υπάλληλος ΕΠΟ): «Ο Γιάννης και τώρα ασχολείται με το ποδόσφαιρο κι απ’ ό,τι ξέρω δραστηριοποιείται στην ΑΕΚ. Είναι ένα άτομο που χαίρεσαι να τον έχεις φίλο. Δεν τον θεωρώ καθόλου επικίνδυνο. Έχει μία θαυμάσια γυναίκα και δύο θαυμάσια κοριτσάκια. Είναι ένα χαρισματικό άτομο. Με παραπλάνησε ένας δικηγόρος και κατέθεσα όσα είχα καταθέσει γι’ αυτόν. Ο Μπέος, ο Τσακογιάννης κι ο Παπαδόπουλος δεν είχαν ποτέ δυνατότητα να ορίσουν διαιτητές. Θα μπορούσαν ίσως να επηρεάσουν, αλλά δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό να καταθέσω. Εμένα μου είχε δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι όλο το κακό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι. Μετά κατάλαβα τι γινόταν στην ΕΠΟ, όταν γνώρισα τον Σαρρή, τον Κουρίδη και τους υπόλοιπους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter