Κουκάκης στο «Κόκκινο 105,5»: Οι αποκαλύψεις θα είναι διαρκείς και δεν θα υπάρχει περιθώριο ελιγμού (Audio)

Κουκάκης στο «Κόκκινο 105,5»: Οι αποκαλύψεις θα είναι διαρκείς και δεν θα υπάρχει περιθώριο ελιγμού (Audio)

«Θα βρεθούμε σε κατακλυσμό αποκαλύψεων», σημείωσε στην παρέμβασή του στο «Κόκκινο 105,5» ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος είχε καταγγείλει πρώτος ότι παρακολουθείται από την ΕΥΠ.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι εννοεί ό,τι λέει, αν ζητήσει συγγνώμη και δείξει μεταμέλεια, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να επιτρέψει στην ΑΔΑΕ» να ενημερώνει τους πολίτες ότι παρακολουθήθηκαν», υπογράμμισε ο δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας ότι εάν αυτό συμβεί τότε «όσοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί και απλοί πολίτες απευθυνθούν στην ΑΔΑΕ, θα μάθουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τι συνέβαινε».

Υπενθύμισε ότι στις 28 Ιουνίου μαζί με το δικηγόρο του προσέφυγαν «στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πιθανολογούμε με σχετική βεβαιότητα ότι θα καταδικαστεί η Ελλάδα». «Γι αυτό φταίει ο πρωθυπουργός» επισήμανε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος «όταν στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της βουλής ρωτήθηκε για τις απόρρητες συμβάσεις του δημοσίου με την Krikel, που είναι προμηθευτής συστημάτων ασφαλείας της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στάθηκε μόνο σε μια σύμβαση και απέκρυψε τις υπόλοιπες, που τις είχε αποκαλύψει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας».

Αναφερόμενος στην εταιρεία Krikel ανέφερε: «Η Krikel είναι μια εταιρία που πρέπει να ελεγχθεί από όλες τις αρχές για το ποιος είναι ο πραγματικός δικαιούχος της εταιρίας, υπό ποιο νομικό καθεστώς συνομολόγησε συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο, τι είναι αυτό που του παρέχει και ποιες είναι οι σχέσεις της με το πρωθυπουργικό περιβάλλον» τόνισε.

Ο Θανάσης Κουκάκης κατέληξε λέγοντας ότι «η δημοσιογραφική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι αποκαλύψεις θα είναι διαρκείς και δεν θα υπάρχει περιθώριο ελιγμού και υπεκφυγής. Τα πλήγματα που έχουν καταφέρει στο κράτος δικαίου είναι αλλεπάλληλα».

Μυστικά & Documento

02/10/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter