Koυκούλωμα μεγάλου βεληνεκούς – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Koυκούλωμα μεγάλου βεληνεκούς – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Έφαγαν, γλίτωσαν, ξανατρώνε. Αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθέτησε το ακαταδίωκτο για τραπεζικά σκάνδαλα, η διοίκηση της αμαρτωλής Τράπεζας Πειραιώς ξαναστήνει μεθόδους μπαταχτσήδων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ: Κάηκε το κολαστήριο, έμεινε η κόλαση.

Αύρες και αντιτρομοκρατική αντί για φροντίδα και εξομάλυνση.

Τα Σεπτεμβριανά του Τσίπρα. Πώς ξεκαθάρισε το τοπίο χωρίς να… ανοίξει μύτη.

Το μήνυμα σε ομάδες και ομαδάρχες και το τέλος της περιόδους χάριτος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ι.Σ.Καριώτης: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ The silicon man

Το πορτρέτο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που όπως δείχνουν τα πράγματα, πολλοί εμίσησαν αλλά ακόμα πιο πολλοί καταλαβαίνουν ότι χωρίς αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΕΩΝ: Την αύξησαν 5,3% οι επιλογές του Μητσοτάκη

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ: Με δανεικά τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που θα είναι και λιγότερα και σε λιγότερους

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Κρυφές συμφωνίες, φανερές ανεπάρκειες

ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ: Εμείς γνωρίζαμε το αποτέλεσμα πριν γίνει το γκάλοπ

ΙΣΡΑΗΛ: Στριμωγμένος από τη λαϊκή οργή ο Νετανιάχου

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Hotspot της πανδημίας τα τουριστικά θέρετρα των vips

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Στα τρία κρούσματα… αναβολή

Θα αναβάλλεται το παιχνίδι όποιας ομάδας έχει τρεις ποδοσφαιριστές της θετικούς στον κορονοϊό

To Docville

Ανεμογεννήτριες και στην Ακρόπολη; Στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento

Πιστά στη γραμμή εξυπηρέτησης του επιχειρείν και όχι της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς εμφανίζονται το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και το υπουργείο Πολιτισμού. Τελευταίο επεισόδιο, η κατασκευή αιολικού πάρκου στην Κοιλάδα των Μουσών στη Βοιωτία. Στο ρεπορτάζ οι Θανάσης Καραμπάτσος και Παναγιώτης Φρούντζος.

Ρεπορτάζ του Documento για την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά και το ρόλο του πρώην πρύτανη και νυν υφυπουργού της κυβέρνησης Βασίλη Διγαλάκη. Η επίτιμη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, πρώην γενική γραμματέας ΥΠΠΟΑ, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη γράφει για τα δύο πρόσφατα αλληλένδετα σοβαρά συμβάντα που σημάδεψαν στο όνομα της «ανάπτυξης» την τύχη των ιστορικών κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι, στην Παλιά Πόλη των Χανίων.

Ο κινηματογραφιστής Γιώργος Φρέντζος γράφει για τις παρατυπίες, τις αστοχίες και τις παλινωδίες του υπουργείου Πολιτισμού και του ΕΚΚ στην υλοποίηση του ειδικού προγράμματος στήριξης του κινηματογράφου.

Τέσσερις καλλιτέχνες (Δημήτρης Καρατζιάς, Νίκη Σερέτη, Γιώργης Χριστοδούλου, Δημήτρης Μητσοτάκης) εκφράζουν την αγωνία τους για την απάθεια με την οποία αντιμετωπίζει η Λίνα Μενδώνη τον χώρο τους που πλήττεται από την πανδημία. Η επιμέλεια είναι της Αφροδίτης Ερμίδη.

Ο σκηνοθέτης Θοδωρής Αμπαζής και ο μονωδός Χριστόφορος Σταμπόγλης γράφουν στο Documento για την παράσταση «Ετσι κάνουν όλες».

Η Εφη Κάννερ, επίκουρη καθηγήτρια Τουρκικής Ιστορίας στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, γράφει με αφορμή το εμετικό σχόλιο παίκτη του «Big Brother» για την κουλτούρα του βιασμού, την ακροδεξιά και τις προκλήσεις του σήμερα.

Σώζοντας αστικά μνημεία. Η ιστορία πίσω από ένα από τα σπουδαιότερα αρχοντικά της πόλης των Ιωαννίνων, της Οικίας Χουσεΐν Μπέη, ένα από τα πιο αξιόλογα δείγματα ηπειρωτικής αστικής οικίας του τέλους του 18ου αιώνα. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter