Κούλογλου: Μ’ αυτά που λέει ο Γεωργιάδης θα στριφογυρίζει στον τάφο του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (Video)

Κούλογλου: Μ’ αυτά που λέει ο Γεωργιάδης θα στριφογυρίζει στον τάφο του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (Video)

«Δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, αυτά που λέει ο κ. Γεωργιάδης δεν συμβαδίζουν και δεν έχουν καμία σχέση με την κεντροδεξιά. Θα στριφογυρίζει στον τάφο του ο ιδρυτής της παράταξης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

«Αυτά που λέει ο κ. Γεωργιάδης είναι πράγματα που θυμίζουν τον Ορμπάν και τη σημερινή γαλλική ακροδεξιά της Λεπέν», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και πρόσθεσε:

«Θα χρησιμοποιούσα διαφορετικό τρόπο από τον κ. Πολάκη, αλλά έχει δίκιο, όταν λέει ότι “ο Γεωργιάδης έχει κόψει την αλυσίδα”. Απαντάει σε μια θεωρία τελείως απαράδεκτη: Ότι η κυβέρνηση είναι ο ηθικός αυτουργός των επιθέσεων. Δηλαδή εάν κάποιος βάλει βόμβα στην ΕΡΤ, θα είναι ηθικός αυτουργός η ΝΔ, επειδή κάνει εμπάργκο στην ΕΡΤ; Δεν πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι στην τρομοκρατία όλοι; Αυτό που γίνεται τώρα δεν παίζει το παιχνίδι των τρομοκρατών; Οι τρομοκράτες δεν πέτυχαν το στόχο τους να διχάσουν το πολιτικό σύστημα;»

«Εγώ πιστεύω ότι, αυτοί οι συγκεκριμένοι τρομοκράτες είναι προβοκάτορες, είναι ένα είδος παρακράτους. Αν μάλιστα, είναι οι ίδιοι που είχαν πυροβολήσει και τα γραφεία της ΝΔ με το Καλάζνικοφ, σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία, είχαν βγάλει μια ανακοίνωση στην καθαρεύουσα. Ανακοίνωση στην καθαρεύουσα από “λαϊκούς” αγωνιστές!», τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου υπογράμμισε ότι «είναι στοιχειώδης βασική, διπλωματική αρχή πως όταν έχεις έναν σημαντικό εχθρό, κλείνεις όλα τα υπόλοιπα μέτωπα για να αντιμετωπίσεις το βασικό πρόβλημα. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε το μέτωπο της ΠΓΔΜ, το οποίο δημιούργησε ο κ. Σαμαράς πριν από 27 χρόνια επειδή ήθελε να κάνει πολιτική καριέρα. Η στάση που κρατά ο κ. Μητσοτάκης απέναντι στην συμφωνία των Πρεσπών προκαλεί οργή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει η ΝΔ».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το μοναδικό καλό νέο που έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «ο Αντόνιο Γκουτιέρες, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, είπε ότι η συμφωνία αυτή είναι πρότυπο επίλυσης διεθνών διαφορών. Εγώ βρισκόμουν με την κυρία Μπουσαμαουί, που πήρε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2015, στα Σκόπια, όπου ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα Τσίπρα-Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης του 2019».

Όπως δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου «γίνεται εμφανές ότι η συμφωνία των Πρεσπών και η προσπάθεια της κυβέρνησης να λύσει το πρόβλημα, αναβαθμίζουν την εικόνα της χώρας μας διεθνώς».

Στο βίντεο που ακολουθεί οι δηλώσεις του Στέλιου Κούλογλου από το 8:56

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter