Κούλογλου: Οι Σοσιαλιστές ίσως καταλάβουν πως η συμμαχία με τη Δεξιά έβλαψε την Ευρώπη

Κούλογλου: Οι Σοσιαλιστές ίσως καταλάβουν πως η συμμαχία με τη Δεξιά έβλαψε την Ευρώπη

Με αφορμή την εκλογή Ταγιάνη στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε πως Σοσιαλιστές και Αριστερά θα πρέπει να συνεργαστούν για τη δημιουργία κοινού μετώπου ενάντια στη λιτότητα.

Την εκτίμηση ότι μετά την εκλογή Ταγιάνι στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι Σοσιαλιστές ίσως καταλάβουν πως η συμμαχία με τη Δεξιά όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά έχει βλάψει και ανεπανόρθωτα την Ευρώπη, διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διεξάγεται στο Στρασβούργο.

Σημείωσε παράλληλα πως Σοσιαλιστές και Αριστερά θα πρέπει να συνεργαστούν για τη δημιουργία κοινού μετώπου ενάντια στη λιτότητα, ενώ αναφέρθηκε και στην κυριαρχία πλέον της Δεξιάς στις ευρωπαϊκές θέσεις-κλειδιά εντός της ΕΕ, μετά την εκλογή Ταγιάνι.

Αναφερόμενος στις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις φέτος, στην Ευρώπη, ο κ. Κούλογλου εκτίμησε πως αν π.χ. εκλεγεί η Λεπέν στη Γαλλία θα καταρρεύσει η ΕΕ, ενώ σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, για το BREXIT, επισήμανε πως στην ουσία οι Βρετανοί προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να δουν τι θα κάνουν. Για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ευρώπη είναι επιστροφή στις ιδρυτικές θεμελιακές της αξίες, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter