Κούλογλου: Τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση

Κούλογλου: Τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση

«Υπάρχουν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν να πέσει η κυβέρνηση» και αυτό εξηγεί τα νέα αιτήματα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

«Υπάρχουν πολιτικοί που πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη, δήλωσε μιλώντας στο Creta Tv. Το FBI έδωσε στοιχεία για λογαριασμούς πρώην υπουργού από τον οποίους διακινούνταν χρήματα. Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους και ζητούν εκλογές ελπίζοντας να τις κερδίσει η ΝΔ και να κουκουλωθεί το σκάνδαλο, όπως έγινε και με την περίπτωση της Siemens και των άλλων υποθέσεων που μπήκαν στο συρτάρι», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι οι αντιδράσεις στα σενάρια περί κυβέρνησης μειοψηφίας είναι προφάσεις. «Από τις 28 χώρες της ΕΕ, οι 11 έχουν κυβερνήσεις μειοψηφίας. Στην Ισπανία οι Σοσιαλιστές που κυβερνούν έχουν το 24% των εδρών, όχι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που κατέχει περίπου το 48% των εδρών!»

Υπάρχουν επίσης οικονομικά συμφέροντα που θέλουν την πτώση της κυβέρνησης, πριν ψηφιστούν μέτρα υπέρ των πιο αδύναμων πολιτών, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου. «Δεν λέω τίποτα συνωμοσίες, είναι γνωστό ότι ο ΣΕΒ διαφωνεί», συμπλήρωσε.

Όμως, μετά την ανακοίνωση του Ποταμιού ότι θα υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, «και αυτή η φρούδα ελπίδα του κ. Μητσοτάκη για εκλογές, καταλήγει στα σκουπίδια μαζί με τις άλλες. Εδώ και τρία χρόνια η αξιωματική αντιπολίτευση ονειρεύεται εκλογές. Έλεγε ότι επρόκειτο για ένα εξάμηνο ‘αριστερής παρένθεσης’. Δεν έγινε. Έλεγε ότι θα πέσει η κυβέρνηση γιατί δεν θα εγκριθεί η αξιολόγηση. Ούτε αυτό συνέβη. Γιατί να έχουμε την εικόνα μιας χώρας σε κρίση που όλη την ώρα κάνει εκλογές; Οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της θητείας, να συμπληρωθεί η τετραετία και να δείξουμε διεθνώς μια εικόνα σταθερότητας», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου.

Όσον αφορά το διαφαινόμενο «διαζύγιο» του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου παρατήρησε πως «θα ήταν καλύτερο να είναι ‘βελούδινο’. Να μην συνδυαστεί με καβγάδες, όπως συμβαίνει στα κακά διαζύγια. Ακόμη και εάν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να την στηρίζει. Θεωρώ ότι ο κ. Καμμένος κάνει λάθος με την αδιάλλακτη στάση στο μακεδονικό, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει ψήφους από τον λεγόμενο ‘πατριωτικό’ χώρο. Τον χώρο αυτό τον έχει καταλάβει η ΝΔ με την ακροδεξιά εθνικιστική στροφή της αλλά και άλλες μικρές ακροδεξιές ομάδες. Ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να υιοθετήσει μια πιο φιλοευρωπαϊκή κεντροδεξιά στάση, ως καραμανλικός που δηλώνει εξάλλου. Κάνω έκκληση να μην πετάξει στα σκουπίδια όσα καλά έχουν γίνει και πρόκειται να γίνουν από αυτή την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε. Να μην αποποιηθεί τις επιτυχίες της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter