«Κούλουμα» με θυελλώδεις ανέμους 10 μποφόρ στη Ρόδο (Video)

«Κούλουμα» με θυελλώδεις ανέμους 10 μποφόρ στη Ρόδο (Video)

Οι θυελλώδεις άνεμοι έως και 10 μποφόρ δεν άφησαν τους κατοίκους της Ρόδου να πετάξουν τον χαρταετό για την Καθαρά Δευτέρα, ενώ την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία τους καλεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απαραίτητες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ισχυροί άνεμοι έως και 10 μποφόρ πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, ενώ στη Ρόδο υπήρξαν καθυστερήσεις πτήσεων. Νωρίτερα το πρωί έγινε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί η πτήση από Ρόδο προς Αθήνα, χωρίς όμως να καταστεί εφικτό λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ο καιρός στα νησιά των Δωδεκανήσων

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στις εν λόγω περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μέσα στις επόμενες ώρες, με τις τοπικές αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή.

Σημειώνεται ότι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει δυσχέρεια στην κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο προς την περιοχή της Αφάντου, με τον δρόμο να έχει κοπεί ουσιαστικά στα δύο. Οι οδηγοί καλούνται να χρησιμοποιούν τον κεντρικό δρόμο της λεωφόρου Λύδου.

Στο λιμάνι έχει αγκυροβολήσει το πλοίο της γραμμής Blue Star 2, το οποίο αναμένει να να κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι, προκειμένου να πραγματοποιήσει την εκτέλεση των δρομολογίων του. Άνδρες της Πυροσβεστικής κλήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις να απομακρύνουν δέντρα που έσπασαν από την κακοκαιρία, ενώ παραμένουν σε επιφυλακή για να επέμβουν όπου χρειαστεί.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter