Κούπα και… Champions League η Μάντσεστερ Γιούνάιτεντ!

Κούπα και… Champions League η Μάντσεστερ Γιούνάιτεντ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το πρώτο Europa League της ιστορίας της, επικρατώντας του Άγιαξ 2-0 και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Η εμπειρία νίκησε το ταλέντο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε κατά κράτος του Πέτερ Μπος και η Μάντσεστερ Γιουναιτεντ πανηγυρίζει το πρώτο Europa League της ιστορίας της, επικρατώντας 2-0 του Άγιαξ στη Στοκχόλμη! Έτσι, εξασφάλισε μέσω Ευρώπης την συμμετοχή της στους ομίλους του επόμενου Champions League.

O Oνάνα μόλις στο πρώτο λεπτό κάνοντας λάθος δώρισε τη μπάλα στον Πογκμπά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Ο Άγιαξ έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο 15΄, με τον Ρομέρο να μπλοκάρει το σουτ του Τραορέ, όμως η Γιουνάιτεντ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ. Στο 18′ ο Πογκμπά σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Σάντσες και κατέληξε στα δίχτυα. Με τη βοήθεια της τύχης η ομάδα του Μουρίνιο πέτυχε αυτό που ήθελε, με το γρηγορότερο γκολ της ιστορίας της σε ευρωπαϊκό τελικό. Κρατώντας κλειστούς τους χώρους και διατηρώντας τον έλεγχο του ματς, οι «κόκκινοι διάβολοι» κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο, εξουδετερώνοντας της προσπάθειες του Άγιαξ για να ανεβάσει το ρυθμό.

Με την επανέναρξη του δευτέρου μέρους, η Γιουνάιτεντ διεύρυνε το προβάδισμά της. Ο Μχιταριάν στο 48′ με πλάτη προς το τέρμα γύρισε και με το έκτο του γκολ σε 11 ματς έγραψε το 2-0. Ο Μπος προσπάθησε να βοηθήσει από τον πάγκο της ομάδα του, χωρίς όμως επιτυχία. Ο Φελαϊνί στο 65’είχε μια κεφαλιά που μπλόκαρε ο Ονάνα και η Γιουνάιτεντ συνέχισε να διαχειρίζεται εξαιρετικά το ματς, περιορίζοντας τα επιθετικά όπλα των Ολλανδών. Έκοψε την ανάπτυξη κλείνοντας εξαιρετικά τον Κλάασεν, ενώ ο Τραορέ έδειχνε αποκλειστικά μόνος. Στο 88΄ με αντεπίθεση μάλιστα θα μπορούσε να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα, αλλά ο Λίνγκαρντ δεν είχε δυνάμεις μέχρι το τέλος. Ο Νέρες στο τέλος του αγώνα έχασε την καλύτερη ευκαιρία του Άγιαξ, δείγμα του τρόπου με τον οποίο οι Άγγλοι περιόρισαν την ομάδα του στο υπόλοιπο του αγώνα. To 2-0 έτσι διατηρήθηκε, με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να μπαίνει και να πανηγυρίζει με τους υπόλοιπους παίκτες κουτσαίνοντας.

Η Κούπα της Γιουνάιτεντ ευνοεί και τη Λίβερπουλ, η οποία θα παίξει στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Άγιαξ: Ονάνα, Ρίντεβαλντ (82′ Ντε Γιόνγκ), Ντε Λιχτ, Σάντσες, Φέλτμαν, Ζίγιεκ, Σόνε (70′ Φαν ντε Μπέεκ), Ταορέ, Γιουνές, Ντόλμπερκ (62′ Νέρες)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν, Πογκπμπά, Ερέρα, Μχιταριάν (74′ Λίνγκαρντ), Φελαϊνί, Μάτα (90′ Ρούνεϊ), Ράσφορντ (84′ Μαρσιάλ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter