«Κουπόνια» τάζει ο Μητσοτάκης για να πατάξει την ακρίβεια

«Κουπόνια» τάζει ο Μητσοτάκης για να πατάξει την ακρίβεια

Την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα γίνουν πιθανότατα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης των «πιο ευάλωτων» κατά της ακρίβειας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποφεύγει να δώσει περισσότερα στοιχεία για την περίμετρο των μέτρων, αλλά και να μην διαψεύδει τα σενάρια για την παροχή κουπονιού.

Δεν ανατρέπει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για ανακοινώσεις μέτρων στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων απέναντι στην ακρίβεια μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα η νόσηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που προανήγγειλε την ανακοίνωσή τους την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Ο Γιάννης Οικονόμου απέφυγε και τη Δευτέρα να δώσει περαιτέρω στοιχεία για το εύρος και την περίμετρο των μέτρων, πασχίζοντας και πάλι να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών, τονίζοντας για ακόμα μία φορά τις εντεινόμενες δυσκολίες.

«Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο αφού η χώρα και η οικονομία μας περνά μέσα από τις συμπληγάδες που διαμορφώνουν οι διεθνείς κρίσεις. Πορευόμαστε με σχέδιο, με ρεαλισμό χωρίς κοντόφθαλμες πολιτικές που κινδυνεύουν να υπονομεύσουν το αύριο» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ δεν παρέλειψε εμμέσως να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση για τα αιτήματά της για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων.

«Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα είχαν κάτι πολύ ουσιαστικό να προσθέσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουμε σήμερα» δήλωσε συγκεκριμένα, δίχως ωστόσο να κατονομάσει τις προτάσεις αυτές. Ο ίδιος έκανε λόγο για παρεμβάσεις με σεβασμό στη δημοσιονομική σταθερότητα, και για πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει «κάθε θεσμικό εργαλείο κατά της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε σχετική ερώτηση για τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να παρέχει «στήριξη» μέσω κουπονιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να μην διαψεύσει, αλλά να παραπέμψει στις επικείμενες ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για κουπόνια έχει μιλήσει προ εβδομάδων και ο Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ σε έναν νεολογισμό έχει προχωρήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αναφορά του σε συνέντευξή του σε «επιταγή ακρίβειας».

Διαβάστε επίσης:

Ντόμινο ακρίβειας και αισχροκέρδειας στη βενζίνη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter