Κουράγιο και αγώνας τίποτε άλλο…

Κουράγιο και αγώνας τίποτε άλλο…

Η ιστορία ως ο Άρειος Πάγος των φτωχών αποτίμησε και θα αποτιμήσει τον ρόλο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον πολιτικό και συνεπώς δημόσιο βίο της χώρας. Εμείς καλά να είμαστε όταν χαμηλώσει ο αχός από τον θάνατό του να γράψουμε όσα γνωρίζει και πιστεύει ο καθείς ανάλογα με το μυαλό που κουβαλάει.

Όπως γράψαμε και για τον άλλο ηγέτη της Δεξιάς παράταξης στην Ελλάδα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αυτά τα ολίγα για τον γενάρχη της πολιτικής δυναστείας των Μητσοτάκηδων.

«Την πρώτη μελάνι μη τη δίνεις σημασία», έλεγε ένας φίλους μου, «η πένα είναι στομωμένη από ιδιοτέλεια».

Τα πολιτικά μνημόσυνα είναι σαν τους τενεκέδες. Κάνουν θόρυβο ακριβώς διότι επιδιώκουν να ακουστούν και όχι να θυμηθούν.

Επί του παρόντος μόνο ανόητος πολιτικά μπορεί να είσαι όταν με αφορμή την ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του κ. Φιλιπάκη κάνεις λόγο για «νεοτρομοκρατία» τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία!

Ανόητος και επικίνδυνος για την ίδια τη χώρα σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της στην οποία παρεμπίπτοντος τη βύθισε το κόμμα σου μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Το έκανε ο Β. Κικίλιας, ο οποίος είναι και υπεύθυνος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Και λίγο μετά ο ίδιος άνθρωπος σε άλλη ανακοίνωση μας ενημέρωσε πως «Οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ελευθερίας, Δημοκρατίας και ασφάλειας» και πως «Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ.»!

Να με συγχωρείς κ. εκπρόσωπε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά τη χώρα την έφεραν εδώ οι ομογάλακτοί σου στη ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της στην προηγούμενη Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Κανένας βλαξ που νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο με τρομοβόμβες δεν θα γίνει το άλλοθί και το διαβατήριο σου για την εξουσία.

Κανένας α-νόητος ή χρησιμοθήρας με χαζομαρούλες στο facebook δεν θα ρίξει σκιές στην ανάδειξη των ευθυνών κάποιων για τη μνημονιακή μας περιπέτεια. Δεν θα μετριάσει την κριτική μας για τις ευθύνες του κάθε Παπαδήμου και του κάθε Στουρνάρα για τα σημερινά χάλια, για την τρομοκρατία της ανεργίας, της part time εργασίας, της πείνας και της φτώχιας σχεδόν του μισού πληθυσμού της χώρας και της ταλαιπωρίας εκατοντάδων χιλιάδων απόμαχων της ζωής.

Καμία αγιογραφία των αρπακτικών της μιντιακής διαπλοκής και των πρόθυμων γραφίδων δεν θα παραχαράξει την ιστορία και δεν θα σβήσει με μπλάνκο τις ιστορικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Φορτώσατε στις πλάτες του κόσμου τα δικά σας τραγικά λάθη, τα σκάνδαλα και τις ρεμούλες, τα πάμπερς και τις υπερκοστολογήσεις, τους κομματικούς στρατούς και τις λίστες Λαγκάρντ και τώρα του κουνάτε και το δάχτυλο βαφτίζοντας λαϊκιστή (από κοντά και ακροδεξιό και τρομοκράτη) όποιον του περισσεύει ένα γραμμάριο ευαισθησίας για τα δεινά των αδυνάτων και τα χάλια της χώρας.

Άλλωστε δεν υπάρχει μεγαλύτερος τρομοκράτης από το βαθύτατα αναξιοκρατικό, πελατειακό και οικογενειοκρατικό σύστημα της αριστείας των πάσης φύσεως επωνύμων που στέλνει τα παιδιά του κόσμου στην επιδοτούμενη εργασία των 480 ευρώ. Η αδικία του είναι το εκκολαπτήριο των τρομοκρατών. Αυτό το ξέρουν και τα μικρά παιδιά.

Αυτά τα ολίγα αφού υπενθυμίσω στον κόσμο ότι κρατά στα χέρια του τη μεγαλύτερη βόμβα που έχει εφευρεθεί ποτέ: την ψήφο του στις σύγχρονες Δημοκρατίες.

Ότι για έναν αποφασισμένο να διεκδικήσει το μέλλον του λαό δεν υπάρχουν ούτε αδιέξοδα, ούτε τελεσίγραφα, ούτε θέσφατα, ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Μητσοτάκης, ούτε Καραμανλής, ούτε κανένας.

Στο κάτω, κάτω όταν «σφίξουν τα γάλατα» αυτοί θα την κάνουν στο επαναστατικό Παρίσι, εμείς θα μείνουμε πίσω να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα, όπως το κάνουμε και σήμερα. Δεν είναι καιρός για εθνάρχες και σωτήρες, είναι καιρός για υπευθυνότητα, σοβαρότητα, σχέδιο και αποφασιστικότητα. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Δεν υπήρχαν ποτέ άλλωστε.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter