Κουράκης υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

Κουράκης υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

Την προτροπή της αναγνώρισης του δικαιώματος στο γάμο και της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια απηύθυνε από το βήμα της Βουλής στην κυβέρνηση, ο Τάσος Κουράκης.

Παίρνοντας το λόγο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που εκσυγχρονίζει τους θεσμούς αναδοχής και υιοθεσίας στην Ολομέλεια, ο αντιπρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. «Είναι ώρα να ξεφύγουμε από σκοταδιστικές αντιλήψεις. Η ισορροπία της οικογένειας δεν εξαρτάται από το φύλο των γονέων ή από το αν είναι μονογονεϊκή» ειπε και πρόσθεσε πως πρωταρχικό και μόνο κριτήριο είναι η αγάπη και η αφοσίωση στα παιδιά.

«Η σεξουαλική επιλογή δεν είναι πάθηση» τόνισε και άνοιξε ευθέως τη συζήτηση περί αναγνώρισης του δικαιώματος της υιοθεσίας και γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια. «Θα πρέπει να ανοίξουμε ακόμα περισσότερο τη συζήτηση σε σχέση με την υιοθεσία. Το θέμα είναι ώριμο και η κοινωνία ζητά από μας να προχωρήσουμε πιο γρήγορα» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες ώριμες. «Και σε ό,τι αφορά τον πολιτικό γάμο και στην τεκνοθεσία να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση του Αστικού Κώδικα. Είναι σημαντικό να εγγράψουμε το δικαίωμα στο γάμο και στην υιοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια», ήταν η προτροπή του κ. Κουράκη με την οποία η συζήτηση πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter