Κουρδιστάν: Αμερικανίδα επίτροπος καταδικάζει τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στο Κομπάνι

Κουρδιστάν: Αμερικανίδα επίτροπος καταδικάζει τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στο Κομπάνι

Την Κυριακή, η επίτροπος των ΗΠΑ για τις θρησκευτικές ελευθερίες Ναντίν Μαένζα καταδίκασε τις πρόσφατες αεροπορικές επιθέσεις της Τουρκίας στην βόρεια Συρία.

Μέσα από ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter, η Μαένζα καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας, η οποία ισχυρίζεται ότι «στοχεύει τρομοκράτες, αλλά δεν ισχύει ξεκάθαρα κάτι τέτοιο». Συνεχίζει λέγοντας ότι η Τουρκία αποσταθεροποιεί την περιοχή της βορειο-δυτικής Συρίας στοχεύοντας πολίτες, ενώ η κατοχή εδαφών στην περιοχή παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Επίσης στις κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές έχουν καταγραφεί κραυγαλέες παραβιάσεις του θρησκευτικού δικαιώματος των χριστιανών και των γεζίντι και εγκλήματα κατά των γυναικών.

Οι επιθέσεις της Τουρκίας το περασμένο Σάββατο είχαν στόχο περίπου 15 χωριά στην ύπαιθρο του Κομπάνι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), σκοτώνοντας έναν πολίτη και τραυματίζοντας άλλους δώδεκα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Ένα παιδί τεσσάρων ετών έχασε το πόδι του από τις επιθέσεις.

Η Τουρκία δεν έχει ακόμη εκδώσει ανακοίνωση για την επίθεση, ωστόσο μια ανεπίσημη πηγή που παρακολουθεί τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις το Σάββατο επιβεβαίωσε τις επιθέσεις στο Κομπάνι, υποστηρίζοντας ότι οι τουρκικές μονάδες πυροβολικού είχαν πλήξει στόχους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία από το 2016, δύο από αυτές εναντίον Κούρδων μαχητών τους οποίους θεωρεί παρακλάδι του PKK και απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) την Πέμπτη, περισσότεροι από 700 άμαχοι απήχθησαν και 134 τραυματίστηκαν σε τουρκικές επιθέσεις το 2021. Η Ροζάβα βίωσε 47 τουρκικές χερσαίες επιθέσεις και απόπειρες εισβολής, καθώς και 89 επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με το SDF. Πενήντα οκτώ χωριά και τρεις περιοχές αποτέλεσαν στόχο βομβαρδισμών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter