Κούρεμα στα δάνεια πρώτης κατοικίας με βάση την αντικειμενική αξία και το ύψος του δανείου

Κούρεμα στα δάνεια πρώτης κατοικίας με βάση την αντικειμενική αξία και το ύψος του δανείου

Η αξία_x000D_
του δανείου σε σχέση με την τρέχουσα αντικειμενική αξία θα αποτελεί την βάση_x000D_
για το κούρεμα και την επιμήκυνση του δανείου που έχουν λάβει οι πολίτες για_x000D_
την αγορά της πρώτης κατοικίας. 

Αυτό αναφέρουν κορυφαίες πηγές του ΥΠΟΙΚ, κάνοντας λόγο για ένα διαφορετικό μοντέλο σε σχέση με τον νόμο Κατσέλη και την προστασία των δανειοληπτών, όπως απέρρεε από αυτόν. Ομοιάζει με το Κυπριακό μοντέλο «Εστία», όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Documento, δηλαδή θα υπάρχει ένα όριο αξίας πρώτης κατοικίας σε σχέση με το ύψος του δανείου που θα καθορίζει τη συμμετοχή του δανειολήπτη στην τραπεζική ρύθμιση, καθώς και ένα επιπρόσθετο όριο εισοδήματος, αλλά και ύψους αξίας κατοικίας που θα καθορίζει τη συμμετοχή στο σχήμα επιδότησης.

Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν να υπάρξει και νέα παράταση στον ισχύοντα νόμο Κατσέλη, πέραν της 1ης Μαρτίου, αν δεν είναι έτοιμο το νέο πλαίσιο.

Με την εκκρεμότητα των 16 προαπαιτουμένων, όπως αυτές επισημάνθηκαν από τις χθεσινές δηλώσεις Μοσκοβισί κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα χθες, οι πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή ευρεία υπουργική σύσκεψη για τα θέματα που μένουν ανοιχτά.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση θα κάνει αποτίμηση της κατάστασης ως προς την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για τα κόκκινα δάνεια, τα οποία αναμένεται να απασχολήσουν τους θεσμούς κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έδαφος κερδίζει η πρόταση του ΤΧΣ δεδομένου ότι έχει δοκιμαστεί ήδη στην Ιταλία και θεωρείται πιο εύκολο να περάσει από την Κομισιόν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter