Κουρμούσης: Δεν θα υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικία από 1η Μαΐου

Κουρμούσης: Δεν θα υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικία από 1η Μαΐου

Με τον νέο νόμο για το πτωχευτικό δίκαιο δεν θα υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας, οπότε όποιος δεν ρυθμίσει τα χρέη του απλά θα χάνει την περιουσία του. Αυτό είναι το κύριο στοιχείο που κυριαρχήσει μετά την 1η Μαΐου στην Ελλάδα με τους χιλιάδες πλειστηριασμούς

Ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης δήλωσε ξεκάθαρα ότι με τον πτωχευτικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση δεν θα υπάρχει κάποια προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Θα περιέχει μόνο τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών. Αν δεν τα ρυθμίσεις τα χρέη σου θα χάνεις την περιουσία σου». Δεν προβλέπεται καμία προστασία ακόμα και για τους «κατεστραμμένους» που δεν μπορούν να ρυθμίσουν. Ωστόσο η οδηγία λέει ότι αφού χάσουν την περιουσία τους θα σβήνονται τα χρέη δήλωσε ο Φ. Κουρμούσης.

Θα ρυθμίζεις τα δάνεια σου αλλά δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία είπε ο κ. Κουρμούσης προσθέτοντας ότι οι πλειστηριασμοί που θα γίνουν θα είναι χιλιάδες.

«Θα πρέπει να πτωχεύσει και ο εγγυητής αν δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη του οφειλέτη». «Θα είναι πολύ μεγάλος αριθμός των πτωχευμένων πολιτών» πρόσθεσε.

Συμφώνησε με την δημοσιογράφο της εκπομπής ότι πρόκειται για «εξόντωση» των οφειλετών.

Πηγή: aygi.gr

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter