Κουρουμπλής: Δεν ερχόμαστε να πούμε ωραία λόγια, αλλά να οικοδομήσουμε μια σχέση

«Οι πολιτικές που πρέπει να εκπονήσουμε έχουν ταυτότητα νησιωτική αλλά και εθνική. Δεν ερχόμαστε να πούμε ωραία λόγια, αλλά να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, συναντήθηκαν με φορείς της Σάμου και του Αγαθονησίου.

Σε μεγάλη σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας στο Βαθύ, όλοι οι φορείς του νησιού σημείωσαν τη βελτίωση που έφεραν στο νησί οι αλλαγές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, τα τελευταία δύο χρόνια, με νέα και γρήγορα πλοία.

Επεσήμαναν επίσης την ανάγκη να υπάρξει σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και να δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη, ώστε να αμβλυνθούν τα κόστη των υψηλών ναύλων.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι το επόμενο δεκαήμερο οι αρμόδιοι φορείς των νησιών θα κληθούν στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθεί η τουριστική προβολή των νησιών, ώστε να αντισταθμιστεί η όποια εικόνα δημιουργήθηκε από το βάρος που σήκωσαν, διαχειριζόμενα με άψογο τρόπο την προσφυγική κρίση.

Σημείωσε ότι με αντίστοιχες κινήσεις στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 30% ο τουρισμός στη Λαπεντούζα.

«Θέλουμε να ακούσουμε τους προβληματισμούς των νησιωτών και θέλουμε στενή και άμεση συνεργασία με τους φορείς για να βοηθήσουμε να αμβλυνθούν τα προβλήματα. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας και η πόρτα του γραφείου μας θα είναι ανοιχτή», δήλωσε ο κ. Σαντορινιός.

Στη συνάντηση που έγινε στο Αγαθονήσι, ο κ. Σαντορινιός δήλωσε ότι υλοποιείται άμεσα η εξαγγελία του Πρωθυπουργού Αλέξ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.