Κουρουμπλής: Επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαμοθράκη-Λαύριο

Κουρουμπλής: Επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαμοθράκη-Λαύριο

Αυτό ανακοίνωσε πως θα εισηγηθεί του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Η δήλωσε toy έγινε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Σαμοθράκης.

Μάλιστα, ο ίδιος όρισε την χρονική επέκταση της σύνδεσης για διάστημα 6 μηνών. Το ενδιαφέρον της εταιρείας SAOS Ferris εξέφρασε ο εκπρόσωπός της, Δημήτρης Λαζόπουλος, ο οποίος και που παραβρέθηκε στην σύσκεψη.

Αναφορικά με τα ζητήματα τα σχετικά με τα ύδατα και τα λιμάνια της νήσου, ο υπουργός Ναυτιλίας εξήγγειλε πως θα πραγματοποιηθούν έργα στο λιμάνι Καμαριώτισσας με την εμβάθυνση του. Σκοπός να μπορούν να μπαίνουν σε αυτό πολύ μεγάλα πλοία, και να προσδένουν ακόμη και κρουαζερόπλοια.

Αναφέρθηκε δε σε παρεμβάσεις στα λιμάνια των Θέρμων, ώστε να μπορούν να μπαίνουν εκεί τουλάχιστον τα ταχύπλοα επιβατηγά, ενώ υποσχέθηκε να γίνει το αλιευτικό καταφύγιο στο Λάκκωμα, η μελέτη του οποίου εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια.

Στην σύσκεψη μετείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Γιώργος Καϊσας, Νατάσα Γκαρά, Δημήτρης Ρίζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς , ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Δούκας, οι Λιμενικές Αρχές και οι τοπικές Αρχές.

Πηγή: e-evros.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter