Κουρουμπλής: Στην εποχή των παχιών αγελάδων γιατί δεν φέρατε το Μεταφορικό Ισοδύναμο;

Κουρουμπλής: Στην εποχή των παχιών αγελάδων γιατί δεν φέρατε το Μεταφορικό Ισοδύναμο;

Αντέστρεψε τα πυρά της αντιπολίτευσης ο Π. Κουρουμπλής για το Μεταφορικό ισοδύναμο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ζητώντας να πληροφορηθεί το λόγο που την εποχή της ευωχίας δεν έκαναν πράξη αυτό που σε κάθε προεκλογική περίοδο υπόσχονταν. Κατηγόρησε δε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για εξυπηρέτηση «ημετέρων» εφοπλιστών και ιδιοκτητών αεροπορικών εταιριών στην πλάτη των νησιωτών.

«Είδα σήμερα την υποκρισία να χτυπά ταβάνι» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε δηκτικά για την Ντόρα Μπκογιάννη: «Ήρθε να μας μιλήσει και η κ. Μπακογιάννη και να εκδηλώσει τον πόνο της…». «Στην εποχή των παχιών αγελάδων γιατί δεν φέρατε το Μεταφορικό Ισοδύναμο;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΝΔ και της ΔΗΣΥ, τους οποίους και προέτρεψε να δώσουν μία σαφή απάντηση στους νησιώτες. «Να απαντήσετε στους ανθρώπους που εμπαίζατε τόσα χρόνια και τους είχατε αφήσει στα χέρια των εφοπλιστών» είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υιοθέτηση της διαδικασίας του επείγοντος, απάντησε εξίσου σκωπτικά: «Κλάψατε για τη διαδικασία… Πόσοι βουλευτές της ΝΔ είναι εδώ μέσα; Είναι ντροπή να τα λέτε αυτά…»

Κατόπιν τούτου, ο υπουργός άφησε αιχμές για χρόνια κακοδιαχείριση και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Το τι έχετε κάνει στο Αιγαίο το ξέρουν οι νησιώτες, όπως και τι κάνατε τόσα χρόνια με τις περίφημες αρτηρίες ζωής… Ποιοι οικονόμαγαν με τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια των άγονων γραμμών… Οι φίλοι σας και όχι τα νησιά!» τόνισε.

Προκάλεσε, επίσης, την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση προκειμένου να έρθουν στο «φως» όλες οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών, φέρνοντας ως παράδειγμα τα επτά δρομολόγια -από τα τέσσερα που προϋπήρχαν- στον Άι Στράτη.

Σχετικά με τη μείωση των εισιτηρίων των πολιτών στα 49 νησιά που θα εφαρμοστεί πιλοτικά το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ο κ. Κουρουμπλής ρώτησε τους βουλευτές ΝΔ – ΔΗΣΥ: «Το εισιτήριο των 38 ευρώ θα πέσει στα 20 ευρώ για επτά φορές το χρόνο και δεν είναι τίποτα; Γιατί δεν το κάνατε εσείς;». Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως το 2019 το μέτρο θα εφαρμοστεί σε όλα τα νησιά, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν ισχυριζόμαστε ότι φέρνουμε τη μεγάλη ανατροπή, αλλά πως πρόκειται για μια καλή προσπάθεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter