Κουρουμπλής: Σύντομα παραχωρείται στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας έκταση 86 στρεμμάτων

Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία της έκδοσης κοινής υπουργικής απόφασης, δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας.

Στην διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα βρίσκονται σύντομα τα 86 στρέμματα στην περιοχή της Δραπετσώνας, συγκεκριμένα στην περιοχή των Λιπασμάτων στο παράκτιο μέτωπο, αφού έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, επισήμανε στην Βουλή, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Απαντώντας σε ερώτηση στην Βουλή, σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Αυτοδιοίκησης και παραχωρείται ένας σημαντικός χώρος -αρκετή έκταση, περίπου ογδόντα έξι στρεμμάτων- προκειμένου να αναπτυχθούν εκεί πολλές και ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας δραστηριότητες της Αυτοδιοίκησης». Επισήμανε μάλιστα πως «η Κυβέρνηση, και με τη συνηγορία του Πρωθυπουργού, προσπαθεί μέσα από συνεργασίες και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να αποδώσει σε πολλές περιοχές της χώρας εκτάσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στα master plans των λιμανιών -άρα δεν είναι εκτάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για αξιοποίηση πρωτοβουλιών των λιμανιών στα πλαίσια της ανάπτυξης της λιμενικής βιομηχανίας- στην Αυτοδιοίκηση»

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε ότι «η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει υπογραφεί από τον ομιλούντα και βρίσκεται στην πορεία για τη συγκέντρωση των υπόλοιπων υπογραφών στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Ενέργειας, προκειμένου να δημοσιευθεί. Άρα, η διαδικασία έχει ξεκινήσει και πιστεύω, και με την παρακολούθηση που κάνουμε στην πορεία αυτής της διαδικασίας, πολύ σύντομα θα έχουμε δημοσιεύσει αυτήν την Κοινή Υπουργική Απόφαση και πλέον αυτό το πολύχρονο ζήτημα, που αποτελούσε κεντρική διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης, θα υλοποιηθεί»​

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.