Κουρουμπλής: Τις πληροφορίες το 2014, μου τις έδωσε ο Σαλμάς και επιτεθήκαμε στην Novartis

Κουρουμπλής: Τις πληροφορίες το 2014, μου τις έδωσε ο Σαλμάς και επιτεθήκαμε στην Novartis

“Επιβεβαιώνω – διότι στη ζωή μας υπάρχει και η συνείδηση – ότι το 2014, ο άνθρωπος που μου έδωσε τις πληροφορίες και κάναμε όλη εκείνη την επίθεση κατά της NOVARTIS, ήταν ο Μάριος Σαλμάς” ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Κουρουμπλής, δήλωσε πικραμένος που υπήρξαν συνάδελφοί του οι οποίοι επιχείρησαν να μπλέξουν το όνομά του με την Novartis, ενώ – όπως είπε – υπάρχει μια μηνυτήρια αναφορά εναντίον του από τρεις συναδέλφους του, με το αιτιολογικό ότι δεν εκδόθηκε Δελτίο Τιμών Φαρμάκων τον Αύγουστο του 2015.

Όπως είπε, ο ίδιος ανέλαβε υπουργός σε μια ταραγμένη περίοδο, όπου μαινόταν σύγκρουση με την Ευρώπη, υπήρχαν τα capital controls και το δημοψήφισμα, και κάτω από δύσκολες συνθήκες προσπαθούσε η κυβέρνηση να μην αφήσει τους ασθενείς χωρίς φάρμακα, καθώς υπήρξε προσπάθεια να δημιουργηθεί τεχνητή έλλειψη, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στον εισαγγελέα.

Αναφερόμενος ο πρώην υπουργός Υγείας, στο θέμα που του καταλογίζουν, είπε ότι τότε υπήρχε – λόγω προαπαιτούμενων – η πρόβλεψη να αλλάξει η διαδικασία της τιμολόγησης, κάτι που νομοθετήθηκε στις 14 Αυγούστου, και στις 27 Αυγούστου εστάλη από το υπουργείο Υγείας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η υπουργική απόφαση τιμολόγησης προκειμένου να δημοσιευθεί. Ωστόσο, το βράδυ παραιτήθηκε η κυβέρνηση, και στις 7 Σεπτεμβρίου επέστρεψε η απόφαση στο υπουργείο, η οποία προωθήθηκε εκ νέου από τον επόμενο υπουργό και δημοσιεύτηκε. “Αυτό είναι που δεν έκανα.

Τώρα πώς κάποιοι, βλέποντας το τσουνάμι που έρχεται, το θυμήθηκαν μετά από ενάμισι χρόνο κάνοντας μια αποσπασματική πολιτική κίνηση για να εμπλέξουν ανθρώπους, δεν ξέρω. Ρωτήστε όμως τον κ. Καπελέρη, την κ. Διώτη, τον κ. Θεοχάρη, τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Τσακαλώτο, ποιός κατέθεσε για το μεγάλο πάρτυ της μεγάλης αρπαγής. Πιστεύω ότι κ. Λοβέρδος και ο κ. Γρηγοράκος, θυμούνται καλύτερα όταν λέγαμε να πάνε στον εισαγγελέα και τελικά δεν πήγε κανένας”, σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Αναφερόμενος τέλος, στην πολιτική που ακολούθησε στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κουρουμπλής επικαλέστηκε την έκδοση υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία το χονδρεμπορικό κέρδος που παρακρατούσαν οι πολυεθνικές όταν πουλούσαν στα φαρμακεία (150 – 200 εκ το χρόνο) πηγαίνει στον ΕΟΠΥΥ. Επίσης, έκανε επίκληση και στις δύο αποφάσεις του, με τις οποίες, όπως τόνισε, η συμμετοχή των πολιτών στα φάρμακα παρέμεινε στα επίπεδα του 2014, ενώ τα προηγούμενα τρία χρόνια υπήρχε μια συνεχής ροή αύξησής της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter