Κούρτοβικ: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά εκδικούνται αυτοί που ασκούν την εξουσία

Κούρτοβικ: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά εκδικούνται αυτοί που ασκούν την εξουσία

Στα λεγόμενα του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος αναφερόμενος στον Δημητρη Κουφοντίνα ειπε πως «Επιχειρεί να εκβιάσει την πολιτεία για να πετύχει την κατ’ εξαίρεση και προνομιακή μεταχείριση έναντι των συγκρατουμένων του», απαντάει η δικηγόρος του κρατούμενου Ιωάννα Κούρτοβικ.

Η ίδια ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται θέμα προνομιακής μεταχείρισης αφού ο Δ. Κουφοντίνας ζητάει απλά να εφαρμοστεί ο νόμος, αλλά υπενθυμίζει ταυτόχρονα πως «προνόμιο» χαρακτηρίζεται από τον κ. Οικονόμου η μεταφορά στα… υπόγεια του Κορυδαλλού.

«Ο κ Οικονόμου πρέπει να εξηγήσει γιατί η εφαρμογή του νόμου είναι προνομιακή μεταχείριση, όταν την ζητά ο συγκεκριμένος κρατούμενος. Να μας πει γιατί είναι προνόμιο η μεταφορά στο υπόγειο του Κορυδαλλού.»

Η ίδια αναφερόμενη στην φράση του υφυπουργού ότι «Η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά και δεν εκβιάζεται» τονίζει πως «Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά εκδικούνται αυτοί που ασκούν την εξουσία,

Ολόκληρη η δήλωση:

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά εκδικούνται αυτοί που ασκούν την εξουσία,

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, αλλά εκβιάζει, όταν ασκούν την εξουσία αυτοί που εκδικούνται.

Ο κ Οικονόμου πρέπει να εξηγήσει γιατί η εφαρμογή του νόμου είναι προνομιακή μεταχείριση, όταν την ζητά ο συγκεκριμένος κρατούμενος. Να μας πει γιατί είναι προνόμιο η μεταφορά στο υπόγειο του Κορυδαλλού.

Πρέπει επιπλέον να απαντήσει , γιατί ταιριάζουν στην Δημοκρατία που δεν εκδικείται : οι φωτογραφικοί νόμοι, οι ονομαστικές και στοχευμένες παρεμβάσεις των αξιωματούχων του κράτους εναντίον ενός κρατουμένου, ο αποκλεισμός του από δικαιώματα που είχε κατοχυρώσει και που έχουν όλοι οι κρατούμενοι , η με δημόσιες δηλώσεις προειλημμένη απόφαση για την επιδείνωση των συνθηκών κράτησής του , οι ψευδείς δηλώσεις των υπάλληλων του κράτους». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter