Κουτσομπόλες οι γυναίκες; Μύθος!

Κουτσομπόλες οι γυναίκες; Μύθος!

Απάντηση σε αυτούς που χαρακτηρίζουν τις γυναίκες πολυλογούδες, έρχεται να δώσει έρευνα που έκαναν επιστήμονες του πανεπιστημίου της Αριζόνα, στις ΗΠΑ, καταρρίπτοντας το μύθο ότι μιλούν περισσότερο από τους άντρες. Όπως αποφάνθηκαν, όλα είναι θέμα χαρακτήρα και όχι φύλου._x000D_
_x000D_

Οι γυναίκες κατηγορούνται πολύ συχνά από τους άνδρες ότι είναι πολυλογούδες, δηλαδή μιλούν ακατάπαυστα, και ότι είναι και κουτσομπόλες και ασχολούνται με όλους και με όλα. Τι λένε όμως οι επιστήμονες γι αυτό; Είναι όντως σωστές αυτές οι κατηγορίες που εκτοξεύουν οι άντρες συχνά πυκνά;

Στην έρευνα συμμετείχαν σχεδόν 400 άτομα, φοιτητές του πανεπιστημίου, άνδρες και γυναίκες. Οι ερευνητές μαγνητοφωνούσαν τους φοιτητές κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας τους για 30 δευτερόλεπτα, κάθε 12 λεπτά της ώρας. Οι ηχογραφήσεις αυτές κράτησαν περίπου 10 μέρες και έτσι οι επιστήμονες είχαν στα χέρια τους αρκετό υλικό, τόσο από τα φωνητικά χαρακτηριστικά τους, όσο και από τα θέματα τα οποία συζητούσαν.

Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές οι συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, χρησιμοποιούσαν καθημερινά κατά μέσο όρο 16.000 λέξεις. Ωστόσο, παρατηρήθηκε ότι υπήρχαν άνδρες που χρησιμοποιούσαν 47.000 λέξεις ημερησίως και άνδρες που χρησιμοποιούσαν μόνο λίγο περισσότερες από 500 λέξεις.

Επίσης, οι άνδρες μιλούσαν συχνότερα για τεχνολογία, δουλειά και χρήματα, ενώ οι γυναίκες μιλούσαν συχνότερα για μόδα και προσωπικές ή ερωτικές σχέσεις. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι και τα δυο φύλα μιλούσαν πολλές φορές χωρίς νόημα. Όπως είπαν, κάποιες φορές οι άνθρωποι έχουν το ιδίωμα να χρησιμοποιούν μια σειρά από λέξεις ή φράσεις, τα οποία τους κάνουν να μιλούν, αλλά χωρίς να λένε κάτι συγκεκριμένο.

Όμως, οι επιστήμονες από την έρευνα αυτή συμπεραίνουν ότι καταρρίπτεται ο μύθος ότι οι γυναίκες μιλούν περισσότερο από τους άνδρες. Όπως τόνισαν, το πόσο και για ποια θέματα μιλά κάποιο άτομο, έχει σχέση πιο πολύ με τον χαρακτήρα του και όχι με το φύλο του. Ωστόσο για το είδος των θεμάτων, φαίνεται να υπάρχουν κάποιες διαφορετικές προτιμήσεις στα δύο φύλα.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει βιολογική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων που ευθύνεται για την ομιλητικότητα και άρα κακώς έχει γίνει στερεότυπο να θεωρούνται οι γυναίκες πολυλογούδες και κουτσομπόλες και οι άνδρες πιο σιωπηλοί, καθώς τελικά αυτό δεν ισχύει. Όλα είναι θέμα χαρακτήρα και όχι φύλου, όπως αποφάνθηκαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter