Κουτσούκος: Της «πλάκας» η τροπολογία για την έκτακτη ενίσχυση στους πλημμυροπαθείς

Κουτσούκος: Της «πλάκας» η τροπολογία για την έκτακτη ενίσχυση στους πλημμυροπαθείς

Έναν τουλάχιστον άστοχο χαρακτηρισμό χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, για την τροπολογία που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τη «Διανομή Κοινωνικού Μερίσματος» και αφορά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών.

Ο κ. Κουτσούκος μετά το κρεσέντο αυτοαναφορικότητας για την προσέλευση που σημειώθηκε στις αρχαιρεσίες για την εκλογή ηγεσίας στον υπό διαμόρφωση φορέα της Κεντροαριστεράς, αποκάλεσε «της πλάκας» την τροπολογία για το έκτακτο βοήθημα στους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

 Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ανάγκη εκπόνησης ευρύτερου σχεδίου προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στις πληγείσες περιοχές, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Περιφερειάρχη Αττική, Ρένα Δούρου.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοίνωσε πως δοθούν 1.000 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή κατοικίας, 500 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή επαγγελματικού χώρου, 300 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή αποθήκης, 60 ευρώ το τετραγωνικό για επιδιόρθωση κατοικίας, 40 ευρώ το τετραγωνικό για επισκευή επαγγελματικού χώρου και 20 ευρώ το τετραγωνικό για επισκευή αποθήκης.

Ανέφερε, επίσης, ότι η αποζημίωση μέχρι 150 τ.μ. αποτελείται από 60% δωρεάν κρατική αρωγή και 40% άτοκο δάνειο, ενώ τυχόν υπόλοιπο καλύπτεται από άτοκο δάνειο.

«Συγκεκριμένα, όλα τα νοικοκυριά, που σύμφωνα με την καταγραφή των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών, στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, έχουν υποστεί ζημιές, θα λάβουν επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 5.000 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες επιχειρήσεις θα λάβουν 8.000 ευρώ» ανακοίνωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter