Κουτσούμπας: Αντεργατικό έκτρωμα το νομοσχέδιο Χατζηδάκη – Σύγχρονο είναι το 7ωρο, το 5ήμερο και το 35ωρο

Κουτσούμπας: Αντεργατικό έκτρωμα το νομοσχέδιο Χατζηδάκη – Σύγχρονο είναι το 7ωρο, το 5ήμερο και το 35ωρο

Ως «πολεμικό ανακοινωθέν» για την εργατική τάξη χαρακτήρισε ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, σε ομιλία του στη σημερινή μαζική κινητοποίηση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.

«Στον πόλεμο η εργατική τάξη και ο λαός δεν έχει άλλο δρόμο παρά να απαντήσει με πόλεμο. Με τα δικά της όπλα: Την πλατιά ενημέρωση, την οργάνωση, τον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα, τις δίκαιες διεκδικήσεις της, την ανατροπή της ζοφερής αυτής κατάστασης», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι το «σήμερα» για την εργασία επιτάσσει την εφαρμογή του επταώρου και του πενθημέρου. «7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Αυτό είναι σύγχρονο σήμερα», υπογράμμισε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ζητώντας «την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων» που έφεραν τα τρία αυτά κόμματα ως κυβέρνηση.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ το χαρακτήρισε ως «τερατούργημα» και «έκτρωμα», καθώς «συνεχίζει και βαθαίνει την επίθεση σε κατακτήσεις των εργατοϋπαλλήλων, που επέφεραν οι προηγούμενοι νόμοι, σε μια περίοδο πάνω από 10 χρόνια. Είναι συντριπτικό το χτύπημα που επιφέρει στα εργασιακά δικαιώματα με την «εξαφάνιση» του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου, την επιβολή της 10ωρης δουλειάς, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης».

Για τον Δημήτρη Κουτσούμπα το Ταμείο Ανάπτυξης αποτελεί ένα «σούπερ μνημόνιο», εξηγώνοντας ότι τα χρήματα «δεν θα διατεθούν για την υγεία του λαού μας, για την εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών του, για τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά θα κατευθυνθεί στους μεγάλους ομίλους της “Πράσινης” και “Ψηφιακής” ανάπτυξης».

Η δεκάωρη καθημερινή εργασία θα προκαλέσει «μεγάλη φθορά για την εργατική δύναμη». Όπως υπογράμμισε «καταλαβαίνει κανείς πως ο ελεύθερος χρόνος και η αξιοποίησή του, αποτελεί ανέκδοτο». Συμπλήρωσε δε ότι «Εκσυγχρονισμός δεν είναι εν είναι η προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του αδηφάγου κεφαλαίου, όπως προσπαθεί να το παρουσιάσει η κυβέρνηση», αλλά «η γενική μείωση του εργάσιμου χρόνου, η σταθερή δουλειά για όλους, η κατάργηση κάθε μορφής «ευελιξίας», μισθοί και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».

Κλείνοντας την ομιλία του, απήθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ ενόψει και του 21ου Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Ιουνίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter