Κουτσούμπας από ΑΧΕΠΑ: Παραμύθι η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία (Video)

Κουτσούμπας από ΑΧΕΠΑ: Παραμύθι η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία (Video)

Η δημόσια υγεία έχει απαξιωθεί τόσο από την παρούσα όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη διάρκεια της επίσκεψής του στο ΑΧΕΠΑ όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Κατά τη συνάντησή του με τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτη Παντελιάδη, ο Δ. Κουτσούμπας ξεδίπλωσε το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στο εργασιακό καθεστώς του νοσοκομείου, όπως οι ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο, η χρόνια υποχρηματοδότηση, οι ελαστικές μορφές εργασίας και η ανάγκη για την αποκατάσταση των υπό αναστολή ανεμβολίαστων εργαζόμενων.

Ο διευθυντής του ΑΧΕΠΑ σημείωσε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο λειτούργησε ως νοσοκομείο αναφοράς στη διάρκεια της περιόδου έξαρσης της πανδημικής κρίσης, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Ανέφερε επίσης ότι το ΑΧΕΠΑ έχει αρχίσει να δέχεται μεγάλη ροή ασθενών, αναφέροντας χαρακτηριστικά «μακάρι να είχαμε περισσότερο προσωπικό».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι εντόπισε τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες,  ενώ τόνισε ότι το πρόβλημα θα ενταθεί με τις συνταξιοδοτήσεις στο τέλος του χρόνου, και χαρακτήρισε απαράδεκτο το ότι δεν έχουνε επιστρέψει στην εργασία τους οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ελαστικές μορφές εργασίας και στο θέμα των συμβασιούχων οι οποίοι, όπως είπε «βρίσκονται εδώ και χρόνια σε ομηρία» και πρέπει να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Επίσης τόνισε ότι η Δημόσια Υγεία απαξιώθηκε τόσο από την παρούσα όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ενώ αναφερόμενος στην υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων είπε ότι το αφήγημα περί αρμονικής συνύπαρξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα έχει καταρρεύσει στα δύο χρόνια της πανδημίας.

Σημείωσε τέλος ότι υπάρχει παντελής έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και για αυτό το λόγο δεν μπορούν να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία στα οποία, λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν, εκκρεμούν χειρουργεία για πολλά σοβαρά νοσήματα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter