Κουτσούμπας από φυλακές Κέρκυρας: Οι νέες γενιές να μαθαίνουν την ηρωική ιστορία του λαού μας

Κουτσούμπας από φυλακές Κέρκυρας: Οι νέες γενιές να μαθαίνουν την ηρωική ιστορία του λαού μας

Επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποιεί σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκε νωρίτερα στις φυλακές Κέρκυρας, όπου επισκέφθηκε τα απομονωτήρια όπου γίνονταν τα βασανιστήρια των πολιτικών κρατουμένων. Συναντήθηκε, επίσης, με το Σωματείο εξωτερικής φρουράς και επισκέφθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί τις φυλακές.

Αμέσως μετά έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Επισκεφθήκαμε σήμερα τις φυλακές Κέρκυρας. Είναι μια πολύ συγκινητική -θα έλεγα ιστορική- στιγμή να επισκέπτεσαι τους χώρους, τα κελιά, όπου από εδώ έφευγαν οι μελλοθάνατοι για να πάνε να εκτελεστούν στο Λαζαρέτο. Για να τους πάνε να τους εκτελέσουν στο Λαζαρέτο καλύτερα. Ήρωες του εργαζόμενου λαού, με ένα κίνημα τεράστιο αλληλεγγύης και υποστήριξης από τον Κερκυραϊκό λαό, από όλο τον ελληνικό λαό.
Είναι υποχρέωση των απογόνων αυτών των ηρώων, εμάς όλων δηλαδή, να τους θυμόμαστε, να επισκεπτόμαστε αυτούς τους χώρους, τα κελιά τους και βεβαίως οι νέες γενιές να μαθαίνουν την τραγική αλλά μεγάλη και ηρωική ιστορία αυτού του τόπου, αυτού του λαού”.

“Ταυτόχρονα, με άδεια της διεύθυνσης των φυλακών, συναντήσαμε τους εργαζόμενους εδώ στο χώρο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που είδαμε, με αίθουσες όπου εκπαιδεύονται οι κρατούμενοι, αποκτούν ουσιαστικά απολυτήριο δημόσιου σχολείου, με αίθουσες πληροφορικής. Είναι από τα ζητήματα που θα πρέπει να ενισχυθούν, να χρηματοδοτηθούν από το κράτος, από τα Υπουργεία, από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μόνο από τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και εργαζομένων της περιοχής. Χρειάζεται να ενισχύσουμε συνολικά το σωφρονιστικό σύστημα των φυλακών, έτσι απ’ αυτό να βγαίνουν άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούν να είναι χρήσιμοι στη κοινωνία. Άλλωστε, τα ίδια τα στοιχεία του κράτους, της ΕΕ δείχνουν ότι όσοι αποφοιτούν από τέτοια σχολεία δεύτερης ευκαιρίας έχουν λιγότερες πιθανότητες να ξαναγυρίσουν στα σίδερα της φυλακής.”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter