Κουτσούμπας για απλήρωτη εργασία και «κουτσουρεμένο» δώρο: «Πάρτε τα πίσω»

Κουτσούμπας για απλήρωτη εργασία και «κουτσουρεμένο» δώρο: «Πάρτε τα πίσω»

Να αποσύρει τις διατάξεις για την απλήρωτη υπερεργασία, τη μείωση του δώρου Χριστουγέννων, την καθήλωση του κατώτατου μισθού και την προϋπόθεση για την καταβολή επιδόματος ανεργίας ζητά από την κυβέρνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που πλαισιώνονται από αντεργατικές διατάξεις, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τόνισε πως την ώρα που οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν για άλλη μια φορά το μάρμαρο μιας νέας κρίσης, η κυβέρνηση δρομολογεί την εξυπηρέτηση του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων μέσω του νέου εξοπλιστικού προγράμματος που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να αποσύρει τα άρθρα με τα οποία θεσμοθετούνται η απλήρωτη εργασία, το κουτσούρεμα του δώρου Χριστουγέννων, η νέα παράταση της αύξησης του κατώτατου μισθού και η προϋπόθεση των 50 ενσήμων για την καταβολή επιδόματος ανεργίας. «Η κυβέρνηση φέρνει αυτά που επιθυμούν ΣΕΒ και ΕΕ» είπε, υπογραμμίζοντας ότι με το μέτρο αυτό «σπάει» το ανώτατο όριο υπερωριών. Σημείωσε δε πως μόνη λύση είναι η θέσπιση ειδικής άδειας για όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να μπουν σε καθεστώς καραντίνας.

Ως προς το επίδομα ανεργίας, επισήμανε ότι οι άνεργοι χρειάζονται επιδότηση χωρίς προϋποθέσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει το «πετσόκομμα των αναδρομικών» για τους συνταξιούχους. Για τη περικοπή του δώρου Χριστουγέννων σε όσους εργαζόμενους έλαβαν το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ, ζήτησε τον υπολογισμό επί του κανονικού μισθού και σχολίασε δηκτικά: «Ποιος σας είπε ότι είναι δικά σας λεφτά…». Αναφορικά με την καθήλωση του κατώτατου μισθού, προέβλεψε ότι το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την αύξησή του, με την κυβέρνηση να θέτει τα ίδια «ψεύτικα διλήμματα».

«Κάντε μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ»

Ο Δ. Κουτσούμπας ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει σε μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εργοστάσια και μεγάλους χώρους εργασίας, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι η συμπολίτευση μιλά για θωράκιση του ΕΣΥ τη στιγμή που αρνείται να κάνει τις απαιτούμενες προσλήψεις υγειονομικών.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις πληγείσες περιοχές στην Εύβοια, ο γ.γ. του ΚΚΕ ζήτησε να καταγραφούν οι ζημιές και να αποκατασταθούν άμεσα σε ποσοστό 100%. «Να υλοποιηθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα και να αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς την απομάκρυνση της λάσπης από σπίτια και επιχειρήσεις» συνέστησε. Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει «με χέρια και με πόδια» και ζητά ονομαστική ψηφοφορία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter