Κουτσούμπας για Κάμμένο και Noor 1: Γιατί ασχολείται τώρα ενώ η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια

Κουτσούμπας για Κάμμένο και Noor 1: Γιατί ασχολείται τώρα ενώ η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια

Θέση για την υπόθεση του Noor1 και την εμπλοκή του υπουργού Άμυνας, προέδρου των ΑΝΕΛ και κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, πήρε σήμερα στην Ολομέλεια ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το πόρισμα της Προανακριτικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε, ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, με την κάλυψη του πρωθυπουργού, προβαίνει σε πρακτικές που αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση, όχι μόνον δεν είναι αποφασισμένη να διερευνήσει τις σοβαρές υποθέσεις, να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα και την διαφθορά, που άλλωστε είναι σύμφυτα με το σύστημα που υπηρετεί, αλλά μετέχει ενεργά και δραστήρια σε όλες τις επιχειρηματικές κόντρες που διεξάγονται αυτή την περίοδο και με όλους τους τρόπους.

«Και γενικά και διαχρονικά μιλώντας, η πείρα δείχνει ότι όλες αυτές οι κόντρες λήγουν με κάποιο πάρε-δώσε, με το αλισβερίσι που κάτι πιέζει να δώσει ο ένας και κάτι πιέζει να πάρει ο άλλος. Κι αυτό γίνεται ακόμη σοβαρότερο, όταν -όπως έγραψε κι η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος, η Αυγή- με την υπόθεση αυτή, ασχολούνται ινστιτούτα που απηχούν θέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, τα οποία καλούν τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να εμπλακούν, αφού, όπως λένε, η υπόθεση δεν είναι απλά ελληνικό ζήτημα» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Είναι, για παράδειγμα, ένα ερώτημα: Γιατί ασχολείται τώρα, τόσο δραστήρια ο κ. Καμμένος με το Noor 1, όταν αυτή η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια;» προσέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Τώρα το τι τελικά δίνει και τι παίρνει κάθε φορά ο εκάστοτε εμπλεκόμενος επιχειρηματίας για παράδειγμα ή ο εκάστοτε υπουργός και η κυβέρνηση στην οποία ανήκει, είναι θέμα προς διερεύνηση, το οποίο θα αποτελεί πάλι αντικείμενο κάποιων εξεταστικών επιτροπών, όπως όλα δείχνουν. Συνέβη αρκετές φορές στο παρελθόν, μάλλον θα συμβεί και στο μέλλον, όπως σας βλέπω και με βλέπετε» συμπλήρωσε.

Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του για το θέμα, ο κ. Κουτσούμπας είπε, ότι στην γνωστή αντιπαράθεση των άλλων κομμάτων, το ΚΚΕ δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα «ακριβώς γιατί δεν είναι κόσμος μας αυτός ο όμορφος, ο ηθικός, ο αγγελικά πλασμένος».

«Δεν είναι ο δικός μας κόσμος, ούτε είναι βεβαίως ο κόσμος των εργατικών λαϊκών στρωμάτων που ματώνουν από τις πολιτικές σας. Είναι όλος δικός σας αυτός ο κόσμος, η σαπίλα του συστήματος» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: «Γιατί οι πόλεμοι, το λαθρεμπόριο, τα ναρκωτικά, είναι παιδιά κι όχι αποπαίδια του συστήματος, που ξερνάει την μπόχα του. Σήμερα είναι φανερό ότι έχει οξυνθεί η διαπάλη μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα επιβιώσει και ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος της πίτας και οι αποκαλύψεις ενδεχόμενης ή όχι εμπλοκής σε εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματιών ή επιχειρηματικών ομίλων, αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει».

«Και η διαπάλη αυτή βέβαια, σιγοντάρεται και από κάθε είδους “Καμμένους” που υπάρχουν σε όλο το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων, από τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τους προηγούμενους κυβερνώντες, αλλά και τους δουλέμπορες φασίστες, ναζιστές εγκληματίες. Και βέβαια μέσα σε όλη αυτή την δυσωδία που αποπνέει η υπόθεση, φαίνεται ότι ο σημερινός υπουργός Άμυνας του κ. Τσίπρα, εκτός από το ότι προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι είναι τίμιος, δεν τα καταφέρνει, ακριβώς γιατί δεν φτάνει αυτό, αφού πρέπει και να είναι τίμιος, αλλά και να φαίνεται τέτοιος, κάτι που όμως το έχουν ακυρώσει οι ενέργειες, τα λόγια και οι πράξεις του. Όπως και η γυναίκα του Καίσαρα δηλαδή, έτσι βλέπετε συμβαίνει με κάθε γυναίκα του Καίσαρα κι ο Καίσαρας δεν είναι Πόντιος Πιλάτος να νίπτει τας χείρας του, πρακτική που ακολουθεί, μέχρι σήμερα, ο κ. Τσίπρας» κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το ζήτημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter