Κουτσούμπας για τραγωδία στα Τέμπη: Προδιαγεγραμμένο το έγκλημα

Κουτσούμπας για τραγωδία στα Τέμπη: Προδιαγεγραμμένο το έγκλημα
Πηγή: Screenshot

«Επιμένουμε σε αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα» είπε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το λέγαμε και πριν καθώς είναι πολύ γνωστό ότι στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ είχαμε θέσει αυτό το ζήτημα προειδοποιώντας για δυστύχημα μεγάλης έκτασης στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Επίσης, η συνδικαλιστική παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στους σιδηροδρομικούς είχε βγάλει ανακοίνωση στις αρχές Φλεβάρη με αυτό το θέμα και προειδοποιούσε για δυστύχημα. Άλλοι συνδικαλιστές τον προηγούμενο χρόνο έθεταν αυτό το ζήτημα πολύ επιτακτικά και ζητούσαν να παρθούν άμεσα μέτρα και δεν έγινε τίποτα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Άρα μιλάμε για έγκλημα που πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες, εκτός από τις υπαρκτές ποινικές τις οποίες θα ψάξει η Δικαιοσύνη (ευθύνες) που μπορεί να έχει ο σταθμάρχης, ένας προϊστάμενος, ένας γιατρός ή οποιοσδήποτε άλλος, (και) να μην καλυφθούν οι πραγματικές ευθύνες που βρίσκονται και στο κράτος, στον κρατικό ΟΣΕ, και στην ιδιωτική, τέλος πάντων, κρατική εταιρεία των σιδηροδρόμων της Ιταλίας που έχει αγοράσει το μεταφορικό μέσο των σιδηροδρόμων και βεβαίως στις κυβερνήσεις. Στην σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στις προηγούμενες που προετοίμασαν αυτή την τραγωδία» πρόσθεσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Αναφορικά με το αν πρέπει να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης, από αυτή τη Βουλή ή από την επόμενη, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «η πείρα των Εξεταστικών Επιτροπών είναι αρνητική. Μέσα στη Βουλή δεν μπορεί να διερευνήσει πολιτικές, ποινικές ευθύνες, εμείς το έχουμε επανειλημμένα, υπάρχει η πείρα των Εξεταστικών Επιτροπών που δεν οδήγησαν σε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Υπενθύμισε την θέση του ΚΚΕ για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ώστε να επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη απευθείας για τις ευθύνες των υπουργών και όχι αυτό να μεταφέρεται στη Βουλή με τις εκάστοτε πλειοψηφίες των Εξεταστικών Επιτροπών «που σημαίνει τελικά συγκάλυψη» και σημείωσε ότι με την πρόταση του ΚΚΕ δεν συμφώνησαν τα άλλα κόμματα.

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «πάρα πολύ σημαντικές τις κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα της νεολαίας» επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το σύνθημα «δεν φταίει ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, φταίνε το κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή τη χώρα» συνενώνει πάρα πολλούς ανθρώπους διαφορετικών ιδεολογικών και πολιτικών αφετηριών.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε «να συμπράξει το ΚΚΕ ή να δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού για την τραγωδία των Τεμπών» υπογράμμισε ότι «αν γίνει τέτοια κυβέρνηση θα είναι για να συγκαλύψει τους πραγματικούς ενόχους, τις πραγματικές ευθύνες και τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία». «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ΚΚΕ να δώσει ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Είπε ακόμα, ότι «μπορεί να προκύψει κυβέρνηση, είτε οικουμενική, είτε ειδικού σκοπού, είτε συνεργασίας κομμάτων, από την πρώτη Κυριακή των εκλογών γιατί τα αστικά κόμματα έχουν κοινές στρατηγικές επιλογές». «Δεν είναι ίδια τα αστικά κόμματα, έχουν διαφορές μεταξύ τους, όμως στα βασικά ζητήματα, όπως αυτά που συζητάμε, κινούνται στην ίδια ράγα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα για τη νεολαία και το λαό μας» κατέληξε στη συνέντευξή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter