Κουτσούμπας: Η συμφωνία δεν αποτελεί λύση προς όφελος των λαών

Κουτσούμπας: Η συμφωνία δεν αποτελεί λύση προς όφελος των λαών

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή του χαιρετισμού του απόψε στο 4ο Ιστορικό Διήμερο της Οργάνωσης Περιοχής Αν. Στερεάς-Εύβοιας της ΚΝΕ, είπε ότι «εδώ στην Παύλιανη, στην καρδιά της Ρούμελης, τιμάμε τους ήρωες του κόμματος και της επαναστατικής πάλης. Τον τιμημένο αντιστράτηγο του ΔΣΕ, καπετάν Διαμαντή από τη Λιλαία Παρνασσίδας, τον ηρωικό αρχηγό του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, από τη Λαμία, τον αρχισυντάκτη του “Ριζοσπάστη” Τάκη Φίτσιο από την Υπάτη που εκτελέστηκε, τιμάμε τον Καλία και τους 33 Ελασίτες που σκοτώθηκαν σε ενέδρα εδώ στην Αγ. Τριάδα, μεταξύ των οποίων και Παυλιανίτες αντάρτες και τόσους άλλους χιλιάδες Ρουμελιώτες κομμουνιστές που έπεσαν στα πεδία των ένδοξων μαχών, εκτελέστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, έφυγαν από τη ζωή μετά από τόσες κακουχίες και βάσανα».

«Νιώθουμε περήφανοι για την τιμημένη 100χρονη Ιστορία του κόμματός μας. Από το 1918 ήταν συνεχής πάλη και αγώνας για να φέρει την εργατική τάξη στο προσκήνιο της Ιστορίας, συνεχής δράση για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας του μέλλοντος, της κομμουνιστικής» τόνισε.

Είπε ότι η αντιπαράθεση με αφορμή τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ δεν πρέπει να αφήσει στο απυρόβλητο το νέο πακέτο σκληρών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση προχθές το οποίο «προβλέπει νέα ληστεία στο λαϊκό εισόδημα και νέα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου και αφαίμαξης του εισοδήματος του εργαζόμενου λαού μας», γιατί «αυτά τα μέτρα πρέπει μαζί με όλα τα υπόλοιπα να μπουν στο στόχαστρο της πάλης των εργαζομένων, του λαού, ο οποίος θα συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την επιβίωση του την ώρα που το κεφαλαίο θα απολαμβάνει νέα προκλητικά προνόμια».

«Η συμφωνία που θα υπογραφεί στις Πρέσπες από την ελληνική κυβέρνηση και την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, για το όνομα της γειτονικής χώρας και η οποία έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, και της ΕΕ, δεν αποτελεί λύση προς όφελος των λαών» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ αποχώρησε «απ’ αυτή την παρωδία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας χθες, ενώ κατήγγειλε τα αντιλαϊκά μέτρα, κατήγγειλε αυτή τη συμφωνία».

«Προτιμήσαμε να είμαστε εδώ στην Παύλιανη, στη Φθιώτιδα, στη Ρούμελη, συνεχιστές των ηρωικών αγώνων του λαού μας, παρά να καθόμαστε εκεί, στα έδρανα της Βουλής και να ψηφίζουμε τέτοιες αντιλαϊκές συμφωνίες» υπογράμμισε.

Είπε ότι ότι συμφωνία δεν αποτελεί λύση προς όφελος του ελληνικού λαού, του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της περιοχής και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, όχι μόνο παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον, όπως είναι οι συνταγματικές αλλαγές, αλλά και γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε τις ανιστόρητες θέσεις περί«Μακεδονικού έθνους», «Μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν βασικά στηρίγματα του αλυτρωτισμού.

«Γι’ όλους αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει καμιά συμφωνία στη Βουλή, η οποία δίνει το “πράσινο φως” στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια» τόνισε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση τόσο γιατί «στα βήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει αναγορεύσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή μας» όσο και για τον επικίνδυνο εφησυχασμό που καλλιεργεί όσον αφορά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Κάλεσε τον λαό να δυναμώσει την πάλη του μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, και στην πολιτική της κυβέρνησης, «που στηρίζει ολόθερμα τις πολεμικές ενέργειες στην περιοχή, που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο» και για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που μόνο η εργατική εξουσία μπορεί να το διασφαλίσει.

«Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει με πολλές τοποθετήσεις του ότι θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Ταυτόχρονα, όμως, δεν πρόκειται να δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη, καμιά ανοχή στην όποια αστική κυβέρνηση και στην εκμεταλλεύτρια τάξη που εκπροσωπεί» υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ απευθυνόμενο σε κάθε νέο που ασφυκτιά εγκλωβισμένος στα στενά όρια μιας κοινωνίας που δεν έχει τίποτα νέο να δώσει, «έχει στόχο να στείλει το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι μπορούν και πρέπει να μεγαλώσουν οι νεανικές δυνάμεις που δεν συμβιβάζονται με το παρόν και το μέλλον που θέλουν για εμάς οι εκμεταλλευτές του λαού και της νεολαίας. Ότι έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ότι με την πάλη μας μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει και για την οποία έχουμε μεγάλες προσδοκίες».

Κάλεσε σε ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «η καλύτερη τιμή στην Ιστορία μας είναι να ανταποκριθούμε, να κατοχυρώσουμε τους υψηλούς στόχους που θέτουμε για να δυναμώσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παντού. Προς τιμήν των 100χρονων του κόμματος μας θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να αποκτήσει το κόμμα μας ακόμα πιο πλατιούς, ακόμα πιο γερούς δεσμούς με την εργατική τάξη, το λαό μας. Βάζουμε ψηλά τον πήχη. Θα τα καταφέρουμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter