Κουτσούμπας: Να αποσυρθεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών

Κουτσούμπας: Να αποσυρθεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών

Την ανάγκη της άμεσης απόσυρσης του του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει σπουδές και επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών και εργαζομένων στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού έθεσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνάντηση με αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος και άλλων καλλιτεχνικών σωματείων και φορέων με αφορμή το επείγον για τον καλλιτεχνικό κόσμο θέμα.

«Νομίζω δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να αποσυρθεί αμέσως αυτό το κατάπτυστο προεδρικό διάταγμα. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία υποβάθμιση, καμία χειροτέρευση των εργασιακών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών. Είναι υπερώριμη πλέον και υπερσύγχρονη η αναγκαιότητα να γίνουν οι καλλιτεχνικές σχολές ανώτατες σχολές, να συμπεριληφθούν στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση εκ μέρους των καλλιτεχνικών σωματείων και φορέων παραβρέθηκαν οι: Ελένη Τσάκαλου, Πρόεδρος Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Θεάτρου Χορού και Κινηματογράφου. Σπύρος Μπιμπίλας, Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Σοφία Στυλιανού, ΓΓ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης. Κώστας Κεχαγιόγλου, Πρόεδρος, Φώτης Αποστολάρας, ΓΓ και Ήρα Ρόκου εκ μέρους της ΠΟΘΑ. Χάρης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος και Εύη Δημητροπούλου, εκ μέρους της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Κώστας Σταματόπουλος και Γιάννης Κατωμερής, εκ μέρους της Ένωσης Σκηνοθετών Δημιουργών. Βασίλης Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος και Σταυρόπουλος Κώστας,ΓΓ του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Ράνια Καπετανάκη και Παντελής Δεντάκης, Αντιπρόεδροι του Σωματείου «κάτω από τη σκηνή». Παναγιώτης Λυκούδης, ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Προσωπικού ΟΤΑ. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter