Κουτσούμπας: «Ο Μητσοτάκης και ήξερε και την έγκρισή του είχε δώσει για τις υποκλοπές»

Κουτσούμπας: «Ο Μητσοτάκης και ήξερε και την έγκρισή του είχε δώσει για τις υποκλοπές»

«Στη λαϊκή συνείδηση είναι πλέον καταγεγραμμένο ότι ο πρωθυπουργός και ήξερε για τις υποκλοπές και την έγκρισή του είχε δώσει» δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μάλιστα ο ίδιος αναρωτήθηκε σκοπτικά πως «μπορεί η παρακολούθηση του προέδρου ενός πολιτικού κόμματος από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών, την ΕΥΠ, η οποία υπάγεται και δίνει λόγο προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό, να μην είναι σε γνώση του;»

«Εκτιμώ πως όχι! Αλλιώς, η τόση ανεπάρκεια, ανικανότητα, αγγίζει τα όρια της εγκληματικής ευθύνης. Αν δεν ήξερε, έπρεπε να ρωτήσει, να ζητήσει να μάθει. Πάντως, στη λαϊκή συνείδηση είναι πλέον σίγουρα καταγεγραμμένο ότι και ήξερε και την έγκρισή του είχε δώσει».

«Αν μιλήσουμε μόνο για ”εκτροπή” είναι σαν να βγάζουμε ”λάδι” το σκοτεινό και αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο το οποίο νομιμοποιεί πρακτικές παρακολούθησης, ανοίγει τον δρόμο και για παράνομες υποκλοπές. Ενα θεσμικό πλαίσιο πραγματικός βούρκος, ο οποίος διαμορφώθηκε με ευθύνη όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν.

Και η Ν.Δ. που ευθύνεται για την άθλια κι απαράδεκτη παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και δημοσιογράφων και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, που τώρα το ”λούζεται”, είτε το ενίσχυσαν, είτε το διατήρησαν και το ανέχτηκαν. Κι αυτό το επικίνδυνο πλαίσιο, που σταθερά βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού, δεν διορθώνεται, όπως κοροϊδεύει ο κ. Μητσοτάκης, μόνο καταργείται, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ και κανένα άλλο κόμμα από αυτά που αποκαλείτε ”κόμματα” της δημοκρατικής αντιπολίτευσης» συμπλήρωσε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter