Κουτσούμπας προς Μητσοτάκη: ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ υποθάλπουν την επιθετικότητα της Τουρκίας

Κουτσούμπας προς Μητσοτάκη: ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ υποθάλπουν την επιθετικότητα της Τουρκίας

Προειδοποιήσεις από τον Δημήτρη Κουτσούμπα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για… λυκοφιλίες και για το ρόλο διαιτητή των μεγάλων δυνάμεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, «που όχι απλώς δε βάζουν φρένο στις τουρκικές διεκδικήσεις αλλά τις τονώνουν»  περιελάμβανε η συνάντηση πρωθυπουργού και ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε εκτεταμένη κριτική στην τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ για τα εθνικά θέματα, κατά τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το μεσημέρι της Τρίτης.

Ήταν σαφής η τοποθέτηση, με βάση τις θέσεις του ΚΚΕ, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προσβλέπει σε βοήθεια για εκτόνωση της τουρκικής προκλητικότητας από δυνάμεις όπως η ΕΕ , το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, που υποθάλπουν ουσιαστικά την τουρκική επιθετικότητα «για τα δικά τους συμφέροντα». Παράλληλα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέδειξε αρνητικές πτυχές της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου σχετικά με την ΑΟΖ, κρίνοντας ότι αυτή δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ανοίγει την όρεξη για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Περισσό, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, «επανέλαβε πως όλοι αυτοί στους οποίους η κυβέρνηση απευθύνεται για την αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και στους οποίους εμπιστεύεται την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, δηλαδή η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, είναι οι ίδιοι που περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ανάβουν τη φωτιά σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και τελικά υποθάλπουν την επιθετικότητα της Τουρκίας για τα δικά τους συμφέροντα»

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, «αφού πρόκειται για τμηματική οριοθέτηση που αφήνει αδιευκρίνιστο το τι ανήκει σε ποιον από τη Ρόδο και ανατολικά μέχρι το Καστελόριζο και μειωμένη επήρεια ακόμα και για την Κρήτη». Κατά το ΚΚΕ, «η συμφωνία είναι ενταγμένη στις γενικότερες επιδιώξεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ , δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ανοίγει την όρεξη για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας». Βέβαια, όπως επισημαίνει ο Περισσός, «το ΚΚΕ θα μελετήσει τη συμφωνία και θα τοποθετηθεί αναλυτικά στη Βουλή όταν η κυβέρνηση τη φέρει για συζήτηση και επικύρωση».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ενημέρωσε για την περιοδεία του την Τετάρτη 12 Αυγούστου, στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές. Του είπε πως η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να διαθέσει την αναγκαία χρηματοδότηση όχι μόνο για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που έχουν υποστεί οι κάτοικοι αλλά και των απαραίτητων υποδομών.Επίσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις σοβαρές διαστάσεις που παίρνει η εξάπλωση του κορονοϊού, η οποία «δεν αντιμετωπίζεται με τα ημίμετρα της κυβέρνησης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter