Κουτσούμπας: «Στάχτη στα μάτια του λαού τα λίγα ευρώ αύξησης του κατώτατου μισθού»

Κουτσούμπας: «Στάχτη στα μάτια του λαού τα λίγα ευρώ αύξησης του κατώτατου μισθού»

Σφοδρή ήταν η κριτική του Δημήτρη Κουτσούμπα στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΚΚΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος είπε για την επικείμενη κατάθεση του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση ότι «έχετε χάσει το λογαριασμό με τα αντιλαϊκά νομοσχέδια», τονίζοντας πως μέσω αυτού «καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί περί καθαρής εξόδου και δήθεν μεταμνημονιακής εποχής», αφού το πολυνομοσχέδιο «περιλαμβάνει νέα μέτρα φτωχοποίησης του λαού, όπως αύξηση του ΕΝΦΙΑ».

Ως προς το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ακολουθεί το ίδιο μείγμα πολιτικής με αυτό των προκατόχων της, καταθέτοντας εκ νέου την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται σε αύξηση κατώτατου μισθού, αλλά μιλάει για σταδιακή αύξηση, γεγονός που ουσιαστικά αποτελεί προεκλογική προπαγάνδα. Υπογράμμισε δε ότι τα λίγα ευρώ της αύξησης του κατώτατου μισθού, είναι στάχτη στα μάτια του λαού.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να καταργήσει τη μισθολογική διάκριση του υποκατώτατου μισθού, ρωτώντας χαρακτηριστικά την κ. Αχτσιόγλου: «Μπορείτε να ζήσετε εσείς με 326 ευρώ το μήνα;». Πρότεινε, επίσης, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, με το ημερομίσθιο να φτάνει τα 33,57 ευρώ μικτά ανεξαρτήτως ηλικίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter