Κουτσούμπας: Την άλλη Κυριακή το ΚΚΕ στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας να είναι ακόμα πιο ψηλά

Κουτσούμπας: Την άλλη Κυριακή το ΚΚΕ στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας να είναι ακόμα πιο ψηλά

«Την άλλη Κυριακή στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, το ΚΚΕ πρέπει να είναι ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο δυνατό» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία σε μεγάλη συγκέντρωση του κόμματος στο Περιστέρι.

Επισήμανε ότι ο λαός και οι εργαζόμενοι χρειάζονται δυνατό ΚΚΕ «απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, που ετοιμάζεται πάλι να πάρει φόρα για να σαρώσει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα δικαιώματά μας, να φορτώσει στον λαό τα καινούρια ματωμένα πλεονάσματα, αλλά και τη νέα κρίση που φαίνεται να είναι προ των πυλών».

Είπε ότι μπορεί η ΝΔ ως κυβέρνηση «να τα βρήκε εύκολα την προηγούμενη τετραετία με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν το 50% και το 70% των νομοσχεδίων της», όμως «δεν τα βρήκε εύκολα στην προσπάθειά της να νομιμοποιήσει στη λαϊκή συνείδηση τους αντιλαϊκούς νόμους της» γιατί «απέναντί της υπήρχε το ΚΚΕ, με τις δυνάμεις του πάντα μπροστά, να κάνει πράξη το σύνθημα: “Μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής”».

«Το ίδιο θα κάνει και τώρα! Κι ας προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να αφοπλίσουν το λαό, μιλώντας για την δήθεν παντοδυναμία της ΝΔ.

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη όταν είναι δυνατό το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Και σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, εγγύηση ότι θα είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του. Κι αυτό ισχύει διπλά στην Αττική, όπου το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα, με 11 βουλευτές» τόνισε.

Χαρακτήρισε την τρίτη θέση που κατέλαβε το ΚΚΕ στην Αττική ως «απόδειξη ότι ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, που υπηρετούν σύσσωμα τα κόμματα του κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις τους».

«Η ΝΔ ήρθε πρώτη γιατί είχε τους καλύτερους χορηγούς, τα κόμματα της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, που επικρατούσαν σε αυτές τις περιοχές εδώ και δεκαετίες, πρώτα το ΠΑΣΟΚ και τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας: «στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, η ΝΔ μπορεί να ήρθε πρώτη και να κοκορεύεται ο Μητσοτάκης, αλλά με ποσοστό πολύ μικρότερο από το πανελλαδικό της. Και τώρα στην κάλπη της επόμενης Κυριακής μπορεί να πάρει ακόμα μικρότερο. Δεν έχουν κανέναν λόγο να την ξαναψηφίσουν οι λαϊκοί άνθρωποι που το έκαναν κάτω από τον εκβιασμό “σταθερότητα ή αστάθεια” και με την επίδραση μιας αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης της ΝΔ με άλλα κόμματα».

Είπε ότι το κρίσιμο για το λαό στο Δυτικό Τομέα της Αθήνας «είναι πόσο ψηλά θα φτάσει το ποσοστό του ΚΚΕ, με πολλές χιλιάδες καινούριες ψήφους, για να εξασφαλίσουμε την εκλογή του δεύτερου κομμουνιστή βουλευτή του Γιώργου Πέρρου».

Υπογράμμισε ότι οι λαϊκές συνοικίες «δεν έχουν κανέναν λόγο να στηρίξουν τα ίδια κόμματα που στηρίζουν και οι εργοδότες τους, τα κόμματα που ορκίζονται στο καπιταλιστικό κέρδος και αντιμετωπίζουν τις ανάγκες μας σαν κόστος. Τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα και θα αποτελέσουν αύριο την επόμενη κυβέρνηση και την επόμενη συναινετική αντιπολίτευση που έχει εξίσου ανάγκη το σύστημα, δηλαδή τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

«Έχουν, όμως, πολλούς λόγους να κλείσουν τα αυτιά τους στους εκβιασμούς και να βρεθούν στην κάλπη μαζί με το ΚΚΕ» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας «αντιγράφει τα ίδια βρώμικα κόλπα του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι κάθε ψήφος που δεν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετεί το σχέδιο της ΝΔ».

«Ίσως αυτή η γραμμή να αποτελεί συμβουλή του υπεύθυνου της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, του αντικομμουνιστή Μαραντζίδη, ξέρετε αυτού που δικαιώνει τα Τάγματα Ασφαλείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας «φωτογραφίζει ευθέως το ΚΚΕ όταν λέει ότι δεν έχει καμία διαφορά ένα κόμμα να πάει από το 7 στο 8%, ενώ αυτό που έχει σημασία είναι να ανέβει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ» και υπογράμμισε: «Οι εργαζόμενοι της χώρα μας ξέρουν ότι ακριβώς το αντίθετο ισχύει.

Γιατί το να πάει το ΚΚΕ στο 8% και παραπάνω, σημαίνει ότι θα εκλεγούν περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές που θα είναι στήριγμά τους μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ενώ, το να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 20 στο 21% σημαίνει να εκλεγούν 1-2 παραπάνω βουλευτές που θα ψηφίζουν εμβληματικά νομοσχέδια του Μητσοτάκη και θα υπονομεύουν τους αγώνες».

Σημείωσε επίσης, ότι «πίσω απ’ αυτή τη στάση του Τσίπρα μπορεί να δει κανείς την εχθρότητα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο εργατικό κίνημα, στην ανασύνταξη του οποίου πρωτοστατεί το ΚΚΕ».

Αναφέρθηκε στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους λαϊκούς ανθρώπους που τους ακολουθούσαν τα προηγούμενα χρόνια «να μην τους δώσουν άλλη ανοχή, γιατί η ανοχή γίνεται τελικά συνενοχή».

«Ακολουθήστε το παράδειγμα χιλιάδων ακόμα ανθρώπων που ψήφισαν για πρώτη φορά το ΚΚΕ στις 21 Μαΐου» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα λεγόμενα μικρά κόμματα, έκανε λόγο για συνήθεια του συστήματος να «φουσκώνει τέτοιους σχηματισμούς από το πουθενά για να του κάνουν τη δουλειά που θέλει, και μετά να τους αποσύρει» και σημείωσε ότι «τώρα κάνουν το ίδιο με το κόμμα της Κωνσταντοπούλου η οποία έχει βεβαρημένο παρελθόν από την περίοδο της εξαπάτησης του λαού το πρώτο εξάμηνο του 2015. Εξαπάτηση την οποία η ίδια υπηρέτησε από τη θέση της προέδρου της Βουλής».

«Στις 21 Μάη έγινε μεν το πρώτο βήμα, αλλά θα μείνει μετέωρο αν δεν επιβεβαιωθεί με την ψήφο στο ΚΚΕ και την άλλη Κυριακή. Τελικά μόνο αυτή η ψήφος θα μετρήσει και θα φέρει αποτελέσματα που θα μας ακολουθούν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Από την ψήφο της άλλης Κυριακής θα κριθεί αν ο λαός της Δυτικής Αθήνας θα στείλει τελικά στη Βουλή και τη Βιβή Δάγκα και τον Γιώργο Πέρρο, δύο δοκιμασμένους αγωνιστές που θα γίνουν η φωνή των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των γυναικών, της νεολαίας της περιοχής» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, και κατέληξε στην ομιλία του:

«Αξίζει ο καθένας και η καθεμιά να κάνει κάθε προσπάθεια, κάθε θυσία για να εξασφαλίσει την ψήφο του στο Κόμμα. Την αποχή δεν θα τη βρει κανείς στο πλάι του στα δύσκολα που έρχονται.

Πάμε στις μέρες, στις ώρες που απομένουν. Με οργή, με καρδιά και με μυαλό, πάμε να δώσουμε μεγαλύτερη δύναμη στη δύναμή μας! ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter