Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ προχωρά με αισιοδοξία και ατσάλινη θέληση – Θέτουμε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ προχωρά με αισιοδοξία και ατσάλινη θέληση – Θέτουμε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων

Κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημαίνοντας την έναρξη των εργασιών του 21ου Συνεδρίου με ομιλία από το Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου.

«Όλες και όλοι εσείς, οι αγωνιστές και αγωνίστριες από όλη τη χώρα, αλλά και από τις χώρες του Εξωτερικού, που παρακολουθείτε με ενδιαφέρον τις εργασίες του 21ου Συνεδρίου μας, ας γίνετε “ο νους, η καρδιά, ο οργανωτής, της εργατικής – λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό», επεσήμανε στην έναρξη της ομιλίας του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, που τόνισε ότι τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος «βάζουμε ψηλά τον πήχη, θέλουμε, επιδιώκουμε, το Κόμμα μας στις σύγχρονες συνθήκες να γίνει πιο ικανό στη δράση του για την ανασύνταξη του κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, για το σοσιαλισμό. Να γίνει το Κόμμα μας, αυτό που πολύ εύστοχα λέει και το σύνθημα του 21ου Συνεδρίου: «Δυνατό ΚΚΕ. Νους – Καρδιά – Οργανωτής της εργατικής – λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό».

«Το ΚΚΕ δεν έκανε ποτέ δήλωση μετανοίας στους αντιπάλους του. Κατάφερε να μείνει πιστό στο σκοπό της ίδρυσης του. Κόμμα εργατικό – λαϊκό, κόμμα της επαναστατικής ανατροπής», υπογράμμισε με νόημα, αναφερόμενος στα καλέσματα συνεργασιών.

«Ανάπτυξη για ποιον;»

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «φορτώνονται ξανά νέα αντεργατικά μέτρα, ενώ οι επιδοτήσεις και τα δάνεια για την «πράσινη» και «ψηφιακή» ανάκαμψη δίνονται «έναντι» και θα αποπληρωθούν με κλιμάκωση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και της φοροληστείας», με αφορμή το Ταμείο Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι: «οι προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση και αστικά κόμματα, ότι η «πράσινη ανάπτυξη» και ο «ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας», με γενναία στήριξη από το κράτος, θα απαλλάξουν το καπιταλιστικό σύστημα από τις αντιφάσεις, τα αδιέξοδα και τις κρίσεις του, ότι στρώνουν το έδαφος για μια βιώσιμη ανάπτυξη, από την οποία θα ωφεληθούν εξίσου το κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι, θα αποδειχτούν για άλλη μια φορά ψεύτικες».

Όσον αφορά την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε ότι αν κάτι μπορεί να εδραιώσει αυτός ο νόμος, «είναι η πεποίθηση στους εργάτες και τις εργάτριες ότι τώρα επιβάλλεται ο μαζικός ταξικός οργανωμένος ανυποχώρητος αγώνας της εργατικής τάξης και των κοινωνικών συμμάχων της. Μόνο έτσι αδρανοποιούνται οι αντιδραστικοί νόμοι, μόνο έτσι αχρηστεύονται οι αντιδραστικές διατάξεις».

«Μεγάλο παζάρι στην Ανατολική Μεσόγειο»

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε ότι λαμβάνει χώρα ένα «μεγάλο ιμπεριαλιστικό παζάρι».

«Η ελληνική αστική τάξη, μπλεγμένη μέχρι το λαιμό σ’ αυτό το παζάρι, διεκδικεί αναβαθμισμένη συμμετοχή στη λεία με περισσότερες απαιτήσεις, ακόμα και σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι: «Τέτοιες επιθετικές βλέψεις έχει και η αστική τάξη της Τουρκίας, η οποία ούτε απομονωμένη είναι, ούτε αποδυναμωμένη, αφού πρόκειται για ένα κράτος-μέλος του G20, με στρατό κατοχής σε Κύπρο, Συρία, Ιράκ, με στρατιωτικές, πολεμικές βάσεις και δυνάμεις σε Κατάρ, Αλβανία, Σουδάν, Λιβύη, Αζερμπαϊτζάν».

Μάλιστα κατέληξε σημειώνοντας ότι: «Ο ελληνικός λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτε με το λαό της Τουρκίας ή της Ρωσίας, τους άλλους λαούς της περιοχής».

«Η απάντηση για τα λαϊκά προβλήματα»

«Το πραγματικά προοδευτικό είναι η κοινωνική σχέση που επιτρέπει τη χρησιμοποίηση των μέσων παραγωγής και την ανάπτυξη και κατανομή του εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με επιστημονικά διαμορφωμένους στόχους για τη λαϊκή ευημερία. Ακριβώς, η νέα κοινωνία του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, είναι η απάντηση για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα του 21ου αιώνα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter