Κουτσούμπας τρολάρει ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: «Τους παίρνετε στελέχη κι αυτοί… υπερψηφίζουν»

Κουτσούμπας τρολάρει ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: «Τους παίρνετε στελέχη κι αυτοί… υπερψηφίζουν»

Δριμεία κριτική άσκησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής στην επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τις πυρκαγιές, για τις οποίες δήλωνε έτοιμη ακόμα και σε επίπεδο πρόληψης.

«Κόποι μιας ζωής έχουν γίνει αποκαΐδια» είπε ο γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Έχετε το θράσος να προβάλετε την επιχείρηση εκκένωσης χιλιάδων τουριστών ως άθλο. Ντροπή!». Τόνισε δε πως η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών διότι τα αντιμετωπίζεται τα πάντα με όρους κόστους. «Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι άλλοθι, αλλά ο λόγος για αλλαγή πλεύσης στα ζητήματα πολιτικής προστασίας με έμφαση στην πρόληψη» υπογράμμισε.

Σε σχέση με το νομοσχέδιο που αφορά την άρση των προϋποθέσεων για την ψήφο των εκλογέων του εξωτερικού, διερωτήθηκε μήπως η σπουδή της πλειοψηφίας σχετίζεται με τις επικείμενες υποχωρήσεις στο Αιγαίο και γι΄ αυτό η ΝΔ αναζητά εκλογικές εφεδρείες. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση «μεγάλων διαστάσεων αλλοίωση του εκλογικού σώματος».

Πάντως, τις εντυπώσεις έκλεψε η δηκτική του αναφορά κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τόσο το υπό συζήτηση νομοσχέδιο όσο και την πρόσφατη διαγραφή της Ζέφης Δημαδάμα, η οποία ξαφνικά ανέλαβε γγ Ισότητας στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Πώς τα καταφέρνετε να τους παίρνετε τα στελέχη και εκείνοι να υπερψηφίζουν κιόλας;», ήταν το βιτριολικό ερώτημα του κ. Κουτσούμπα προς τη συμπολίτευση και το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter