Κούβα: Ο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ νέος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος

Κούβα: Ο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ νέος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος

Νέα εποχή στην Κούβα με την εκλογή του Μιγκέλ Ντίας Κανέλ – Μπερμούδες ως γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος τη χώρας.

Ο Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσε τον διάδοχό του στην ηγεσία του κόμματος και της χώρας, όπως επίσης και τη νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου, μετά το πέρας των τετραήμερων εργασιών του Συνεδρίου.

Ο Ντίας Κανέλ διετέλεσε γραμματέας του κόμματος σε δύο επαρχίες της Κούβας επί 15 συναπτά έτη, ενώ υπήρξε υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης και πρώτος αντιπρόεδρος των Συμβουλίων Κρατών και Υπουργών.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος γραμματέας Ραούλ Κάστρο ανέφερε ότι το έργο του ολοκληρώθηκε και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκπλήρωση του καθήκοντος που του ανατέθεση, αλλά και την εμπιστοσύνη του για την ευημερία της Κούβας.

Παράλληλα, ο Ραούλ Κάστρο επεσήμανε ότι δεν θα αποδεχθεί τις όποιες προτάσεις για να παραμείνει στέλεχος των ανώτερων οργάνων του ΚΚ Κούβας, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα παραμένει μέλος και πιστός ακόλουθός του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter