Κουβέντα για τις υποκλοπές από τη Μπακογιάννη στη Βουλή

Κουβέντα για τις υποκλοπές από τη Μπακογιάννη στη Βουλή

Λέξη δεν ψέλλισε η Ντόρα Μπακογιάννη για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι η ίδια και τα παιδιά της, Κωνσταντίνος και Αλεξία, ήταν -σύμφωνα με «Τα Νέα»- υπό παρακολούθηση μέσω Predator.

Οικονομία, εξωτερική πολιτική και κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό ήταν το τρίπτυχο της τοποθέτησης της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ολομέλεια. Ειδικότερα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως κανένας νέος φόρος δεν έχει επιβληθεί όσο ο αδερφός της βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι με περηφάνια υπερασπίστηκε την αύξηση των φορολογικών εσόδων, την οποία απέδωσε στην πάταξη της φοροδιαφυγής και την ανάπτυξη.

Νουθέτησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει την κριτική περί «καμένης γης» στην οικονομία, καθώς με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να λέει ότι στην περίπτωση που επιστρέψει στον τιμόνι της χώρας, τότε θα πρέπει να επαναφέρει φόρους, επιβάλλοντας «μια δύσκολη κατάσταση για τους πολίτες».

Εν συνεχεία, πέρασε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως συντελούνται οι μεγαλύτερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επικαλέστηκε τη ρήση του Λένιν, σύμφωνα με την οποία «υπάρχουν δεκαετίες στις οποίες δεν συμβαίνει τίποτα και υπάρχουν εβδομάδες στις οποίες συμβαίνουν δεκαετίες», και επισήμανε την αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Κλείνοντας, κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να σκεφτούν καλά ότι «στη δίνη της προεκλογικής περιόδου» δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο «τα εθνικά μας θέματα» διότι «πάνω από όλα είναι η πατρίδα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter