Κουβέντα ο Τασούλας για τον «παπαράτσι» Γεωργιάδη που μετέτρεψε τη Βουλή σε «Big Brother»

Κουβέντα ο Τασούλας για τον «παπαράτσι» Γεωργιάδη που μετέτρεψε τη Βουλή σε «Big Brother»

Παρά το ευθύ ερώτημα του Γιάννη Ραγκούση και την ομολογία του Άδωνη Γεωργιάδη ότι τράβηξε βίντεο εν αγνοία του Παύλου Πολάκη κατά τη διάρκεια του προσχεδιασμένου σκηνικού έντασης που έστησε χθες ο Χαράλαμπος Αθανασίου στη Βουλή, ο Κωνσταντίνος Τασούλας δεν ψέλλισε λέξη για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του υπουργού Ανάπτυξης με χρέη παπαράτσι.

«Σας ζητάμε να αποδοκιμάσετε τον κ. Γεωργιάδη που -έπειτα από την κ. Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής- κατέγραφε τη συνεδρίαση με το κινητό του σαν μια ακόμα trash tv της κυβέρνησης Φουρθιώτη» είπε προς τον πρόεδρο της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να μη δίνει καμία απάντηση επ΄ αυτού.

Εν συνεχεία, ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχτηκε ότι τράβηξε το βίντεο και προφασίστηκε ότι δεν ξέρει πώς κατέληξε το βίντεο στον φιλοκυβερνητικό εκδότη, Γιάννη Κουρτάκη. «Τράβηξα το βίντεο και το έστειλα σε αρκετούς φίλους μου» ομολόγησε και επικαλέστηκε άγνοια για το πώς έφτασε στα χέρια του Γ. Κουρτάκη. «Ποιος το έδωσε στους δημοσιογράφους, δεν γνωρίζω», ήταν η… ειλικρινής απάντησή του. Μάλιστα, επικαλέστηκε τη selfie του Π. Πολάκη για να δικαιολογηθεί.

Για την ιστορία, ο «φιλαλήθης» υπουργός είχε εκπομπή στο Parapolitika TV με τίτλο: «Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Parapolitika.gr». Πιο πρόσφατα, ο φιλοκυβερνητικός εκδότης είχε προαναγγείλει την κλήση Βαξεβάνη πριν το μάθει ο ίδιος ο Βαξεβάνης, με τον υπουργό να αναπαράγει την προνομιακή πληροφόρηση του Γ. Κουρτάκη μία μέρα μετά στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για «ειδικά δικαστήρια».

«Άδειασε» Αθανασίου, στήριξε Γεωργιάδη

Μπορεί, λοιπόν, ο κ. Γεωργιάδης να παραδέχτηκε την αντικοινοβουλευτική του συμπεριφορά, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής προτίμησε να μην την αποδοκιμάσει καν. Αντ΄ αυτού, ανακοίνωσε την παραπομπή του Π. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας για το πρόσφατο φραστικό επεισόδιο στο καφενείο της Βουλής, με κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλούν για «ραβασάκι» από το Μέγαρο Μαξίμου. Πάντως, ο κ. Τασούλας κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον Χαρ. Αθανασίου, ανάγοντας σε θέμα τη χθεσινή αφαίρεση του λόγου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος σήμερα άκουσε με προσοχή την ομιλία του Π. Πολάκη ακριβώς για το ίδιο θέμα.

Κοινοβουλευτικό Big Brother;

Η αφωνία του προέδρου της Βουλής για την εν κρυπτώ καταγραφή του Αδ. Γεωργιάδη δίνει αυτομάτως το δικαίωμα σε κάθε βουλευτή να βιντεοσκοπεί με το κινητό του συναδέλφους του στην αίθουσα της Ολομέλειας. Επί της ουσίας, ο Αδ. Γεωργιάδης εισήγαγε πρακτικές Big Brother στην κοινοβουλευτική λειτουργία, με τον κ. Τασούλα να «νομιμοποιεί» τη συμπεριφορά του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ανάληψης πρωτοβουλιών κατά του υπουργού με βάση όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και ο Κώδικας Δεοντολογίας των βουλευτών.

Απαγορεύονται δηλώσεις σε δημοσιογράφους, επιτρέπονται βίντεο στους υπουργούς

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Ιούνιο του 2020, ο γράφων είχε προσπαθήσει να πάρει δηλώσεις από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Χότζογλου, εντός του Κοινοβουλίου. Τότε, η φρουρά της Βουλής όχι μόνο εμπόδισε το δημοσιογραφικό έργο και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι συντελέστηκε βιντεοσκόπηση, αλλά απείλησε και με κατάθεση αναφοράς. Στη συνέχεια, η συντριπτική πλειονότητα των κοινοβουλευτικών συντακτών υπέγραψε κείμενο διαμαρτυρίας. Αλήθεια, απαγορεύεται στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους εντός της Βουλής και επιτρέπεται υπουργοί να παριστάνουν τους παπαράτσι;

Διαβάστε επίσης: Πρωτοφανείς καταστάσεις στη Βουλή: Αναφορά αστυνομικών σε δημοσιογράφο του Documento επειδή ήθελε να πάρει δηλώσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter