Κοζάνη: Διαμαρτυρία γιατί κλείνει το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας στο Τσοτύλι

Κοζάνη: Διαμαρτυρία γιατί κλείνει το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας στο Τσοτύλι

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας να κλείσει το μοναδικό υποκατάστημα που διαθέτει στο Τσοτύλι Κοζάνης, εκφράζει σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου μετά την έκτακτη συνεδρίαση του.

Στο ψήφισμα που εξέδωσε, σημειώνεται ότι η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας «αποδυναμώνει συνολικά την περιοχή, επιταχύνει την ερήμωση και εγκατάλειψή της, δημιουργεί συνθήκες αποξένωσης και ανασφάλειας, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων».

Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος, το κλείσιμό του υποκαταστήματος «πλήττει άμεσα την οικονομική, εμπορική και κοινωνική δραστηριότητα στη μεγαλύτερη περιοχή του Δήμου».

Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Τσοτύλι του Δήμου Βοΐου εξυπηρετεί 52 Τοπικές Κοινότητες με πληθυσμό πάνω από 15.000 κατοίκους στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, συνταξιούχων όλων των ασφαλιστικών Ταμείων αλλά και ετεροδημότες η Έλληνες του εξωτερικού που επιστρέφουν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα υποκαταστήματα στην Δυτική Μακεδονία και σύμφωνα με τον δήμαρχο, «είναι από τα πλουσιότερα σε καταθέσεις που διαθέτει η συγκεκριμένη Τράπεζα». Έχουν τις καταθέσεις τους όλοι οι ομογενείς Βοϊάτες που διαμένουν μεγάλα χρονικά διαστήματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μετανάστες, πολίτες της περιοχής αλλά και ο δήμος Βοϊου με τα νομικά του πρόσωπα.

«Αν η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δεν επανεξετάσει την απόφαση της κι επιμείνει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος, ο Δήμος Βοΐου θα αποσύρει τις καταθέσεις του και οι επιχειρήσεις του θα διακόψουν κάθε μορφής συνεργασία με την συγκεκριμένη Τράπεζα» δήλωσε ο κ. Λαμπρόπουλος και συμπλήρωσε ότι «αυτό θα ζητήσουν κι από τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους ομογενείς της διασποράς, να επανεξετάσουν την στάση τους έναντι της τράπεζας».

Τέλος το δημοτικό συμβούλιο στο ψήφισμά του επισημαίνει ότι οι επιτελείς της Τράπεζας θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την γεωγραφική ιδιαιτερότητα του Δήμου Βοΐου, που σε περίπτωση κλεισίματος του υποκαταστήματος θα έχει ως συνέπεια οι κάτοικοι των κοινοτήτων να χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές, γεγονός που θα επιβαρύνει τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter