Κοζάνη: Κόντρα δημάρχου – ΕΟΔΥ για τα rapid test

Κοζάνη: Κόντρα δημάρχου – ΕΟΔΥ για τα rapid test

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του δήμαρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα και του ΕΟΔΥ για τη μη διεξαγωγή rapid test, παρά τα αυξημένα κρούσματα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Κοζάνης μιλώντας στον ΣΚΑΙ σχολίασε που οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο δήμος διαθέτει 3.000 rapid test ωστόσο, όταν ζήτησαν άδεια από τον ΕΟΔΥ για την διεξαγωγή δε βρήκαν κάποιον αρμόδιο από τον οργανισμό.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΕΟΔΥ για το ζήτημα, λέγοντας πως πως «ουδεμία αρμοδιότητα έχει για τη χορήγηση άδειας πραγματοποίησης διαγνωστικών ελέγχων από τρίτους φορείς».

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας βρίσκεται σε κάθε περιοχή της χώρας και προσφέρει τις υπηρεσίες του με δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους σύμφωνα και με τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχοντας υλοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες τεστ», σημειώνει, προσθέτοντας:

«Οι φορείς που δύνανται να πραγματοποιούν ελέγχους για τον ιό SARS-CoV-2 μέσω ταχείας δοκιμασίας αντιγόνου καθώς και οι προϋποθέσεις διαγνωστικής επάρκειας των σχετικών ιατροτεχνολογικών προϊόντων περιγράφονται στο ΦΕΚ 5198/24-11-2020 Β’».

«Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος Κοζάνης, σε πρόσφατη επικοινωνία με στελέχη του ΕΟΔΥ, είχε δεσμευθεί να παραχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος των 3.000 κιτ δειγματοληψίας που διαθέτει ο Δήμος, στις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, χωρίς όμως να έχει υλοποιήσει τη συγκεκριμένη δωρεά έως σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter