Κοζάνη: Μόνο τα σχολεία είναι ανοιχτά – Πώς έφτασε στο lockdown

Κοζάνη: Μόνο τα σχολεία είναι ανοιχτά – Πώς έφτασε στο lockdown

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κοζάνη αφού τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί αυξημένο ποσοστό κρουσμάτων κορονοϊού. 

Αυτή ήταν και η αιτία που οδήγησε τις αρχές στην επιβολή τοπικού lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης από σήμερα και για 14 ημέρες. 

Όπως επισήμανε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Open ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα τις προηγούμενες παρατηρήθηκαν υψηλά κρούσματα σε νεαρές, κυρίως ηλικίες, προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή. 

«Ξημέρωσε μία μέρα που θυμίζει την περασμένη Άνοιξη που είχαμε το γενικευμένο lockdown. Φοβόμαστε ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα. Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού τον τελευταίο καιρό εντοπίστηκε σε νεαρές ηλικίες. Αν και δεν είχαμε μεγάλα πάρτι υπήρχε συνωστισμός σε μπαρ και πλατείες» είπε ο κ. Μαλούτας και πρόσθεσε: «Είναι διπλή η κρίση που περνά η Κοζάνη, η περιοχή μας περνά και την κρίση της απολιγνιτοποίησης, ταρακουνώντας την οικονομία της περιοχής συθέμελα». 

Από σήμερα μόνο τα σχολεία λειτουργούν κανονικά στην περιοχή, με υποχρεωτική χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης μετρά 227 ενεργά κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 14 ημέρες ενώ σήμερα Πέμπτη εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΔΥ 22 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η απόφαση ελήφθη μετά τα πάνω από 220 ενεργά κρούσματα και τις 554 στενές επαφές που έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ σε όλη την περιοχή, υπάρχουν «δεκάδες μικρά ελεγχόμενα, επικίνδυνα όμως και χωροταξικά διάσπαρτα clusters σε όλη την περιοχή».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter