Κοζάνη: Ισόβια και 26 χρόνια στον δράστη με το τσεκούρι – Το χρονικό της υπόθεσης
Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης.

Σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επιπλέον 26 χρόνια για τα αδικήματα της απόπειρας δολοφονίας των δύο εργαζομένων που τραυμάτισε, καθώς και για τα αδικήματα οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας ο 50χρονος με το τσεκούρι.
Αμετανόητος στην απολογία του
Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο κατηγορούμενος έδρασε εν βρασμώ ψυχής. Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος δικαιολόγησε τη πράξη του, μιλώντας για τη «βία του Κράτους και του συστήματος», την οποία τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι ομοϊδεάτες του δέχτηκαν από την περίοδο των μνημονίων.
Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του δεν υπήρξε ούτε μια συγγνώμη προς τα θύματά του. Οι νομικοί παραστάτες των θυμάτων που ήταν παρόντα καθ’ όλη την διάρκεια της δίκης, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την απόφασή του δικαστηρίου λέγοντας ότι «αποδόθηκε δικαιοσύνη». Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ήταν η συνέχεια της δίκης, καθώς είχε διακοπεί την περασμένη Παρασκευή λόγω του ωραρίου.
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο δράστης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επιπλέον 26 χρόνια για τα αδικήματα της απόπειρας δολοφονίας των δύο εργαζομένων που τραυμάτισε και για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.
Ο 45χρονος κατηγορείται, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι τον Ιουλίου 2020 τραυμάτισε τέσσερις εφοριακούς υπαλλήλους με τσεκούρι, ο ένας από τους οποίους (ηλικίας 56 ετών και πατέρας ενός 15χρονου παιδιού) έχασε τη ζωή του έπειτα από νοσηλεία έξι μηνών, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Μία υπάλληλος έχασε το μάτι της και οι άλλες δύο τραυματίστηκαν ελαφρά.
Από την πλευρά της η εισαγγελέας της έδρας, αφού ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ως «αυτόκλητος τιμωρός», κατέρριψε τον ισχυρισμό του ότι θα σταματούσε, γιατί, όπως είπε, «ήταν αποφασισμένος, ήθελε να σκοτώσει, είχε οργανωμένη σκέψη και επίγνωση των πράξεων που τελούσε μάλιστα με ψυχραιμία».


















